Шефилд Юнайтед и Манчестър Юнайтед поделиха точките в страхотен мач с марката „Висша лига“


Шефилд Юнайтед и Манчестър Юнайтед поделиха точките в страхотен мач с марката „Висша лига“
Снимка: Gulliver/GettyImages

2339 0

Шефилд Юнайтед и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 3:3 в един от най-интересните мачове от началото на сезона в Премиър лийг. Домакините откриха резултата чрез Джон Флек, а Лис Мусе добави втори гол в началото на второто полувреме. „Червените дяволи“ направиха пълен обрат след попадения на Брендън Уилямс, Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд, но Оливър МакБърни донесе равенството за домакините в самия край на срещата. Това бе първият случай през този сезон, в който Шефилд Юнайтед не печели среща, след като е вкарал първия гол в мача. „Червените дяволи“ пък остават с едва една победа като гост във Висшата лига през настоящата кампания.

Първата част започна по-активно за домакините, които още в началните минути обориха очакванията за защитен футбол и тръгнаха в предни позиции в търсене на гол. След няколко по-опасни ситуации попадението за домакините не закъсня. В 19-тата минута Лис Мусе навлезе отдясно в наказателното поле на „червените дяволи“ и подаде към Джон Лундстрам, който стреля, но Давид Де Хеа спаси удара му. При добавката обаче Джон Флек засече топката и откри резултата – 1:0! До края на първата част „остриетата“ бяха по-активният тим и можеха дори да достигнат до втори гол в мача. Играчите на Оле Гунар Солскяер пък отправиха едва един точен удар към вратата на Шефилд през първото полувреме, дело на Антони Марсиал.

В началото на втората част като че ли изглеждаше, че Манчестър Юнайтед заиграха малко по-добре. Но точно в този момент домакините нанесоха нов удар по амбициите поне за точка на „червените дяволи“. В 52-рата минута голмайсторът Флек изведе по отличен начин Лис Мусе, който навлезе в половината на Юнайтед и с плътен удар от границата на наказателното поле вкара за втори път топката в мрежата на Давид де Хеа – 2:0! И точно когато мачът изглежаше приключил, Солскяер направи промяна, с която обърна развоя на срещата, вкарвайки Мейсън Грийнууд. В 72-рата минута Даниел Джеймс центрира отдясно, топката бе отклонена от бранител на домакините, а след това Брендън Уилямс я засече и я прати в мрежата на Саймън Муур – 2:1! Пет минути по-късно Маркъс Рашфорд центрира в наказателното поле и влезлият няколко минути по-рано Мейсън Грийнууд отбеляза първия си гол във Висшата лига – 2:2! Само две минути по-късно „червените дяволи“ стигнаха до пълен обрат, след като Даниел Джеймс намери Маркъс Рашфорд и нападателят разстреля Муур – 2:3! И точно когато изглежаше, че Оле Гунар Солскяер и компания ще си тръгнат с трите точки влезлият като резерва Оливър МакБърни отбеляза изравнителен гол след центриране на Калъм Робинсън – 3:3!

Така Шефилд Юнайтед събира актив от 18 точки и се намира на 6-тото място в класирането в Премиър лийг. Равенството означава, че Манчестър Юнайтед са със 17 пункта и са на 9-тото място в подреждането.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички