Саутгейт: Играчите са психически уморени след Мондиала в Русия


Саутгейт: Играчите са психически уморени след Мондиала в Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

1100 0

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт сподели, че футболистите са психически уморени и вярва, че сезонът във Висшата лига е започнал твърде рано за националите. Англия загуби на полуфинала на Световното първенство в Русия от Хърватия след продължения. Запитан за това дали са уморени, Саутгейт заяви за Sky Sports:

"Мисля, че става въпрос за психическа свежест, а не физическа. Всеки се адаптира според възможностите си. Но ако погледнем към Висшата лига, има много отбори, които все още не са започнали да разкриват максимума на потенциала си. Има много контузии в първенството, не знам как е в останалата част на Европа. Балансирано е. Не разбирам защо лигата започна толкова рано, но това определено е трудна ситуация за клубовете“, завърши наставникът.

Висшата лига започна на 10 август – по-малко от месец след края на Мондиала в Русия. За сравнение Ла Лига стартира седмица по-късно, Серия А осем дни след това, а Бундеслигата започна последна – две седмици след началото на Премиършип. ,,Трите лъва“ гостуват на Испания в Севиля в среща от турнира Лига на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички