Сагата между Де Хеа и Манчестър Юнайтед продължава, но има развитие


Сагата между Де Хеа и Манчестър Юнайтед продължава, но има развитие
Снимка: Guliver/GettyImages

1087 0

Очертаващото се напускане на Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед може и да се осъществи, но не и през лятото на 2019 година. Ръководството на "червените дяволи" взе решение да активири клауза в договора на испанския страж, която добавя автоматично още една година към настоящия контракт, който изтича след края на настоящия сезон.

Благодарение на тази част от споразумението на Де Хеа, английският гранд използва правото си еднолично да удължи договора, а с това и възможността за преговори между ръководството и агентите на играча за нов дългосрочен договор, информира Sky Sports. Тъй като разговорите не вървят в посоката, която от клуба се надяват, това доведе и до употребяването на клаузата.

Самият страж пази мълчание по темата, като не коментира бъдещето си на "Олд Трафорд". Той беше една от големите цели на Реал Мадрид, но "кралете" привлякоха Тибо Куртоа, което автоматично ги изважда от списъка с европейски грандове, които проявяват интерес към Де ХЕа. Това представлява и сериозно предимство за Манчестър Юнайтед, тъй като тима получаваше най-много оферти именно от испанската столица. Вратарят никога не е криел желанието си да се завърне в Испания, но на този етап и трите гранда, които могат да го привлекат, разполагат със силни единици под рамката на вратата.

В близките месеци ръководството на Манчестър Юнайтед ще продължи опитите си за дългосрочна договорка с Де Хеа. Ако вратарят не се съгласи, по всяка вероятност ще бъде продаден през лятото на 2019 година. "Червените дяволи" работят и по привличането на евентуален заместник на Де Хеа - кой е той вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички