Рууни се сбогува с Англия за сметка на играча, който така и не облече националната фланелка


Рууни се сбогува с Англия за сметка на играча, който така и не облече националната фланелка
Снимка: Getty Images/Guliver

2602 0

Легендарният нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни изигра своя последен мач с националната фланелка на Англия, получавайки възможността да се сбогува с привържениците на "трите лъва". Рууни оставя зад себе си забележителна диря, която ще се помни дълго.

Англичанинът завърши кариерата си в националния отбор късно снощи срещу отбора на САЩ. Това бе 120-я мач за Рууни с екипа на "белите", който завърши с класическа победа - макар и юношата на Евертън да не успя да се разпише. 

И докато селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт предостави възможността на Рууни да се сбогува с феновете в приятелската среща, той затвори националната "врата" за друг играч. Играч, който така и не получи възможността да се появи в националния отбор през цялата си футболна кариера.

"Дадохме на Уейн дължимото, което той заслужаваше", сподели Саутгейт след последния съдийски сигнал. А думите му щяха да звучат още по-правдоподобно, ако бе оставил място в състава и за още един нападател. Голмайстор, който едва ли някога ще се окаже по-близо до националния отбор, отколкото бе сега. 

На 33 години Рууни завърши своята кариера по достоен начин, докато на 35-годишна възраст един от голмайсторите във Висшата лига така и не стъпи на "Уембли" с националната фланелка. Оказа се, че няма място за него в един-единствен мач, една-единствена приятелска среща. 

А кой е той - може да разберете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички