Рууд Гулит обясни защо Шампионска лига все се изплъзва на Гуардиола


Рууд Гулит обясни защо Шампионска лига все се изплъзва на Гуардиола
Снимка: Guliver/GettyImages

2622 0

Холандската легенда Рууд Гулит изрази мнение относно причината мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола да не може да спечели Шампионска лига в дълъг период. Испанецът не е триумфирал в най-престижния европейски клубен турнир от 2011 година насам, въпреки че почти през цялото време упражняваше професията си.

"Гуардиола не печели Шампионска лига, тъй като вече няма Меси. Той се опита в Байерн, беше близо, но така и не успя. Победа в Бундеслигата с Байерн не е постижение, защото те печелят почти всеки сезон", заяви Гулит пред beIN Sports.

"Когато Барселона имаше напрегнати мачове, на първи план излизаше Меси. В много мачове в епохата на Гуардиола той беше жизненоважен играч. Не можете да купите отбор, който да прави това. Жал ми е за Хосеп, защото виждам неговата страст и неговата мотивация", допълни холандецът. Гуардиола спечели два пъти Шампионска лига - и двата с Барселона. Това се случи през сезон 2008/09 и 2010/11. Как според Жозе Моуриньо може да бъде спрян на терена Меси вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички