Родри: Новият любимец в халфовата линия на Хосеп Гуардиола


Родри: Новият любимец в халфовата линия на Хосеп Гуардиола
Снимка: Guliver/GettyImages

2168 0

През годините мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е доказвал, че за него най-важната линия е халфовата. В Барселона, Байерн Мюнхен и сега на "Етихад" той има на разположение някои от най-добрите полузащитници, което очевидно му носи и голям успех. По-рано днес Атлетико Мадрид потвърди, че "гражданите" са платили откупната клауза в размер на 70 милиона, за да преговарят с Родри, като по този начин халфът ще счупи и трансферния рекорд на английския шампион.

По време на престоя си в Барселона Гуардиола работи с доказани полузащитници като Серхио Бускетс, Хавиер Масчерано, Сейду Кейта, Сеск Фабрегас, Шави, Андрес Иниеста. Играчи, които с лекота поемаха топката дори от собственото си наказателно поле и дори още по-лесно я закарваха до противниковото наказателно поле, където винаги имаше кой да вкара попадение. Няма спор, че за времето си това бе една от най-могъщите халфови линии.

Последва преминаване в Байерн Мюнхен през лятото на 2013 година. На "Алианц Арена" обаче испанският специалист не постигна успехите, които очакваха. Въпреки това той изведе баварците до няколко шампионски титли, а за това му помагаха играчи като Тони Кроос, Хави Мартинес, Шаби Алонсо, Тиаго Алкантара, Бастиан Швайнщайгер и дори Филип Лам, който по-често минаваше в средата на терена към края на своята кариера.

Сега и в Манчестър Сити Гуардиола може да работи с играчи, които са сред най-добрите във времето си. Фернандиньо, Илкай Гюндоган, Давид Силва, а вече и Родри. Във Висшата лига Гуардиола няма вече какво да доказва, като целта пред него през новия сезон със сигурност ще бъде Шампионска лига.

Наскоро се появи информация, че Гуардиола е готов да се завърне в Барселона след края на договора си с Манчестър Сити. Какво коментира самият специалист може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички