Робъртсън: Поражението от Реал бе мотивация за Ливърпул


Робъртсън: Поражението от Реал бе мотивация за Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1714 0

Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън сподели, че този сезон отборът му използва като източник на мотивация своето поражение от Реал Мадрид във финала на Шампионската лига преди година. В заключителния мач за миналия сезон "червените" не успяха да попречат на Реал за трети път да спечели най-престижния европейски турнир.

Този неуспех обаче е повлиял до известна степен положително за отбора на Юрген Клоп, който тази година се сражава за титлата в Премиършип и все още е в Шампионската лига.

"Много отбори вероятно биха рухнали след такова нещо или да позволят това разочарование да се пренесе и в следващия сезон. Ние пък го използвахме като мотивация. В лицето на Реал ние играхме срещу много опитен отбор и той си каза думата", заяви Робъртсън.

"След като поведоха в резултата, взеха играта под своя контрол и ние не можехме особено да ги доближим. Барселона ще бъде адски труден съперник, но ако стигнем до финала, ще имаме повече опит", добави още левият бранител.

Каквото и да се случи, провеждаме страхотен сезон, но сега е важно да направим този последен пробив", завърши Робъртсън, цитиран от The Telegraph. Междувременно стана ясен вторият отбор, който ще играе във Висшата лига през идния сезон (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички