Респект за Ливърпул! Клубът отказа 5-звезден хотел в Катар заради отношението към персонала


Респект за Ливърпул! Клубът отказа 5-звезден хотел в Катар заради отношението към персонала
Снимка: Guliver/GettyImages

17501 0

Изключително достойни действия предприеха шефовете в Ливърпул спрамо предстоящото си участие на Световното клубно първенство в Катар. Европейският шампион е получил страхотно предложение да отседне в един от най-реномираните хотели на планетата - "Марса Малаз Кемпински" в Доха, но мърсисайдци са отклонили офертата заради отвратителното отношение на собствениците към персонала на съоръжението, информира "The Athletic". 

Ръководството е направило сериозно проучване относно хотела, след като през октомври 2018 година "The Guardian" пусна репортаж, в който се разказва за скандални практики спрямо хората, изкарващи прехраната си там. Мигрантите, които работят там, са принудени да карат по 12-часови смени на температури над 45 градуса, а за това "удоволствие" собствениците плащат скандалните 8 паунда на ден. 

Ръководството на Ливърпул вече е информирало ФИФА и организаторите на Световното първенство, че няма да отседе в предложения хотел и вече е резервирано друго място в града, в което няма подобни "червени флагове" за злоупотреби спрямо работниците. 

Това е пореден удар по страната, която ще посрещне Мондиал 2022, като това не е първият случай, в който хотели в страната са обвинявани за тежките работни условия, които предлагат. Важно е да се отбележи, че държавата няма пряк контрол върху по-голямата част от хотелите в страната, тъй като те са управлявани от големи световни корпорации. Такъв е случаят и с "Марса Малаз Кемпински". 

С това Ливърпул разреши един сериозен проблем преди Световното клубно първенство, но все още предстои да се реши съдбата на отбора за Купата на Лигата, като европейският шампион даде любопитно предложение как да съчетае двата турнира (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички