Разкритие: Абрамович е трябвало да купи Арсенал, а не Челси


Разкритие: Абрамович е трябвало да купи Арсенал, а не Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2489 0

Много любопитна информация, свързана със собственика на Челси - Роман Абрамович, бе разкрита на Острова. Руският бизнесмен е трябвало да купи Арсенал преди 16 години, а не Челси, твърди The Sun.

Разкритието е направено от двама журналисти от Wall Street Journal, които наскоро са издали книга. Според тях през 2003 година Роман Абрамович е наел швейцарски специалисти, за да проучат икономическата действителност в английския футбол.

Тогава едно от заключенията било, че Арсенал категорично не се продава и вместо това, богаташът се насочва към Челси срещу 140 милиона паунда. Посочва се още, че руснакът няколко пъти е опитвал Тиери Анри на "Стамфорд Бридж", но безуспешно. Освен това милиардерът е бил на среща  и с вицепрезидента на Тотнъм, но докато лимузината му минавала по улицата, близо до стадиона, той възкликнал на руски език: "Тук е по-зле от Омск". Под негово ръководство Челси спечели 5 титли във Висшата лига и една в Шампионска лига.

Съвсем наскоро Челси направи сериозен трансферен удар, привличайки Кристиан Пулишич, който бе желан и от Ливърпул. Защо обаче е избрал да премине в лондонския тим - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички