Райън Гигс получи страхотно признание за успехите си


Райън Гигс получи страхотно признание за успехите си
Снимка: Gulliver/GettyImages

2160 0

Селекционерът на Уелс и легенда на Манчестър Юнайтед - Райън Гигс, влезе в спортната „Зала на славата“ заедно с още четирима спортисти при мъжете и жените. Уелсецът спечели 23 трофея като играч на "червените дяволи", включително 13 пъти Висшата лига и два пъти Шампионската лига по време на 25-годишната си кариера на „Олд Трафорд“.

45-годишният специалист отбеляза 12 гола в 64 мача за националния отбор, на когото бе назначен за наставник през януари 2018. Следващите две квалификации на Уелс за Евро 2020 са срещу Азербайджан и Словакия през септември и октомври съответно, където тимът на Гигс ще се опита да се реваншира за минималните си загуби от Унгария и Хърватия през юни.

Щангистката Микаела Брийз, златната медалистка от „Игрите на добра воля“ Джаз Карлин, ръгбистът Стив Фенуик и бившата състезателка и треньорка на националния отбор по нетбол Уенди Уайт също влязоха в спортната „Зала на славата“ на официалната церемония в Кардиф. Гимназията „Уитчърч“, продукт на която са крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл, колоездачът Герант Томас и бившия капитан на Уелс по ръгби Сам Уорбъртън, също получи признание за своя принос към успехите на уелския спорт.

Междувременно Интер отправи нова оферта към Манчестър Юнайтед за Ромелу Лукаку, но тя едва ли ще се хареса на "дяволите" (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички