РЕТРО: Когато Сити принуди Юнайтед да счупи рекорд заради Бербатов


РЕТРО: Когато Сити принуди Юнайтед да счупи рекорд заради Бербатов
Снимка: Getty Images / Guliver

2487 0

Не само че е имал интерес към Димитър Бербатов, преди да премине в Манчестър Юнайтед, но Манчестър Сити до последно е бил в гонката за нападателя. Това разкрива в свой материал manchestereveningnews.co.uk.

В материал за превръщането на Клуба в един от грандовете в Европа, изданието посочва: "Те веднага подписаха с бразилската супер звезда Робиньо за 32.5 млн. паунда от Реал Мадрид, натискаха и докрай Манчестър Юнайтед за Димитър Бербатов същото лято".

Както е известно, за оферта на "гражданите" за тогавашната звезда на Тотнъм се чу в деня на трансфера, но така и не се разбра дали тя е била официална.

Бербатов премина при "червените дяволи", минути преди затварянето на трансферния прозорец през септември 2008 г. Английският гранд плати за българина рекордните 30,75 млн. паунда, което бе най-голямата сума, вадена от клуба за играч през ерата на сър Алекс Фъргюсън на "Олд Трафорд".

В Англия посочват, че натискът на богатия Сити е принудил Юнайтед да плати тази рекордна за клуба сума, за да има звездата в състава си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички