Проспани дузпа и червен картон, отменен гол и трето поред реми за Юнайтед


Проспани дузпа и червен картон, отменен гол и трето поред реми за Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2070 0

Манчестър Юнайтед и Саутхемптън завършиха 0:0 в мач от 21-ия кръг на английската Висша лига. Няколко събития белязаха двубоя - тежката на пръв поглед контузия на централния нападател на домакините Ромелу Лукаку, несвирената дузпа в тяхна полза в 33' и спестеният червен картон на Ашли Йънг. Както и фактът, че "червените дяволи" показаха много беззъба игра.

Иначе през първото полувреме "червените дяволи" пропуснаха няколко добри възможности чрез Лукаку, Лингард и Рашфорд. Вратарят на гостите Алекс Макарти, за който това бе първи мач в елита с екипа на Саутхемптън, пък направи някои добри намеси.

Юнайтед можеха да поведат още в 4', когато Погба намери Мата отдясно, а испанецът центрира прекрасно за Лукаку, но неговият удар с глава бе неточен. Саутхамптън отговори с великолепна атака. Буфал бе изведен зад защитата, а той върна към Уорд-Праус. Изстрелът му бе спасен от Де Хеа.

Пет минути по-късно, в игра за висока топка, Лукаку и Хют сблъскаха главите си, като в ситуацията пострада белгиецът. Той бе изнесен на носилка, под бурните аплодисменти на феновете и ставане на крака, а мястото му зае Маркъс Рашфорд.

В 30' при чудесна ситуация Рашфорд не успя да вкара с глава, а стреля встрани от целта. Три минути по-късно Манчестър Юнайтед бе ощетен от рефера, който не видя игра с ръка на Йошида в наказателното поле.

В 44' Мхитарян сложи топката на главата на Лингард, но той не успя да насочи добре.

След почивката се очакваше домакините да натиснат по-интензивно, но не се случи нещо такова видимо. Дори в 50' се наложи на Де Хеа да прави още едно спасяване, след изстрел на Шей Лонг, който изпревари Матич. Малко след това главният рефер на двубоя пропусна още една важна ситуация, този път в ущърб на Саутхемптън. Ашли Йънг умишлено удари с лакът в корема Душан Тадич, но това остана без последствия.

Десетина минути преди края на редовното време гол все пак падна, той бе дело на Пол Погба, но радостта на играчите на Жозе Моуриньо трая само секунда - попадението бе отменено заради засада.

Така Юнайтед загуби второто си място в класирането и ще посрещне 2018 година на трето място - тимът е с точка по-малко от втория Челси (45). Саутхемптън пък се изкачи позиция нагоре и е 13-и с 20 пункта. Равенството на "Олд Трафорд" бе трето поредно за Манчестър Юнайтед, което е трагедия за амбициите на тима и на неговия мениджър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички