Продадоха Арсенал!


Продадоха Арсенал!
Снимка: Gulliver/GettyImages

2490 0

Американският милиардер Стан Кронке ще стане почти едноличен собственик на английския гранд Арсенал. Това стана ясно, след като другият сериозен акционер в клуба - Алишер Усманов, е решен да продаде акциите си на своя колега, информира лично руснакът.

В последните дни в медийното пространство циркулира информацията, че американецът иска да въведе сериозни реформи в управлението на "артилеристите" и затова търси пълния дял от акциите на клуба. Той е отправил сериозна оферта към Усманов, която е на стойност 600 милиона паунда, а с това ще стане собственик на 97% от Арсенал.

"Реших да продам дяловете си в Арсенал, който има потенциала да се превърне в най-добрия отбор в света", лаконичен беше Усманов, обявявайки предстоящата си раздяла с клуба.

По-рано днес Кронки, който притежава 67% от акциите на „топчиите“ чрез компанията си KSE, обяви, че е отправил официална оферта към Усманов да откупи неговия дял за сумата от 600 милиона паунда. След като сделката официално стане факт, то стойността на лондонския клуб ще нарасне на 1,8 милиарда паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички