Президентът на Порто недоволства от съдиите: Салах за малко да счупи крака на Данило


Президентът на Порто недоволства от съдиите: Салах за малко да счупи крака на Данило
Снимка: Getty Images/Guliver

981 0

Президентът на Порто Пинто да Коща остана недоволен от съдийството по време на мача на неговия отбор от Шампионска лига срещу състава на Ливърпул. Да Коща също така нападна яростно нападателя на Ливърпул Мохамед Салах.

Причината е едно от единоборствата в мача между египтянина и Данило Перейра, при който играчът на мърсисайдци влезе по-остро в краката на противниковия футболист, като се появиха съмнения дали Салах не трябваше да бъде изгонен за действията си.

"Данило трябва да благодари на Бога, защото това беше единоборство за чупене на крак. Салах изобщо не искаше топката. Благодаря на Бога, че не му счупиха крака", заяви да Коща.

"Единственото, което искаме, е еднакво отношение. Вижте единоборството, където Фелипе получи жълт картон, а после това срещу Данило. Късметлии сме, че Данило не трябваше да ходи в болница", добави още той.

"Освен това имаше явна дузпа за нас, която не беше дадена. Имаше игра с ръка. Имаше и друга, когато Фелипе беше задържан в наказателното поле", завърши президентът на Порто.

Междувременно асистентът на Юрген Клоп посочи играч от Висшата лига, който Ливърпул може да привлече (подробности четете тук).

резидентът на Порто Пинто да Коща нападна много яростно звездата на Ливърпул Мохамед Салах заради единоборството на египтянина срещу Данило Перейра.
Случката беше една от главните теми след победата на англичаните с 2:0 в първия четвъртфинален мач. Мнозина анализатори, сред които и бившият елитен съдия Фил Дауд изразиха мнение, че Салах действително е трябвало да бъде изгонен.
„Данило трябва да благодари на Бога, защото това беше единоборство за чупене на крак. Салах изобщо не искаше топката”, заяви Да Коща.
„Благодаря на Бога, че не му счупиха крака.”
„Единственото, което искаме, е еднакво отношение. Вижте единоборството, където Фелипе получи жълт картон, а после това срещу Данило. Късметлии сме, че Данило не трябваше да ходи в болница.”
„Освен това имаше явна дузпа за нас, която не беше дадена. Имаше игра с ръка (на Трент Александър-Арнолд – б.р.). Имаше и друга, когато Фелипе беше задържан в наказателното поле”, допълни Да Коща.
Реваншът на „До Драгао” ще се играе в сряда от 22 часа българско време.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички