Преди 7 години: Незачетеният гол, който вкара технологиите във футбола (ВИДЕО)


Преди 7 години: Незачетеният гол, който вкара технологиите във футбола (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

8391 0

Не съществува по-голям футболен форум от Световното първенство по футбол, а точно преди 7 години по време на супер класиката Англия - Германия стана ясно на всички, че технологиите не просто имат място в играта - трябва веднага да бъдат въведени.

Мнозина помнят най-вече крайния резултат от осминафиналната среща между двете футболни сили - 4:1 в полза на Маншафта и безпроблемно класиране към следващата фаза в ЮАР. Но нещата можеха да се развият по коренно различен начин, ако главният рефер или страничният съдия бяха видели, че топката влиза в поне метър във вратата, пазена от Мануел Нойер.

Германия водеше с 2:1, когато Франк Лампард с феноменален удар изравни за Англия, но гол така и нямаше. Последва разгромна загуба за може би най-талантливото английско поколение, а един отбор, който така и не записа значим успех, вярва, че е бил тотално ограбен в пика на своите сили.

Точно тогава започна и дискусията за въвеждането на технологиите в световния футбол. Всичко започна от технологията на голлинията, която неколкократно поправи съдийски отсъждания. А скоро ще имаме и видеоповторения за засади и нарушения - и независимо какво четете и какво са ви казвали, бъдете сигурни, че този незачетен гол на Англия е най-голямата причина за днешните промени:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички