Пред угрозата за трансферно наказание: Сити купува нови за стотици милиони


Пред угрозата за трансферно наказание: Сити купува нови за стотици милиони
Снимка: Gulliver/GettyImages

1978 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити е един от отборите, които могат да получат трансферно наказание и да не могат да привличат играчи в рамките на два трансферни прозореца. И, ако подобно наказание не влезе в сила през идното лято, ръководството на "гражданите" ще бъде един от най-активните на пазара.

Самият Хосеп Гуардиола разкри преди двубоя с Борнемут, че съставът се нуждае от освежаване, а най-големият проблем пред шампионите е невъзможността на Менди да играе редовно за отбора. Бен Чиуел е най-голямата цел на тима за този пост, а освен това се очаква Манчестър Сити да се подсили с дефанзивен халф, нападател и още един централен защитник.

"Не знам какво ще се случи, но мислим за шанса да намерим някого на тази позиция. Има 3-4 позиции, мисля, че трябва да помислим за някои идеи. Не знам какво ще се случи в крайна сметка, но това е опция, да купим ляв бек."

Позицията на централен полузащитник е приоритет, тъй като се търси и дългосрочният наследник на Фернандиньо. Такъв може да бъде Илкай Гюндоган, но неговият договор изтича през лятото и до момента той е отказал оферти за удължаването му.

"Мисля, че в първия си сезон Гюндо не можеше да играе заради тежката контузия, беше аут за 6-7 месеца, но когато е на линия, е невероятно важен играч. Той знае какво искаме, знае какво мислим за него, но финалното решение не е в нашите ръце.

"Опитваме да говорим с него, искаме да подновим договора веднага. Вчера беше по-добре от днес, а днес е по-добре от вчера. Но ако той не иска, няма какво да направим. Ако той е на 100% (да остане), тогава сделката щеше да се осъществи, все още преговаряме", категоричен беше Гуардиола.

Според различни източници в английските медии, "гражданите" подготвят селекция за около 200 милиона паунда. Тази сума обаче е нищо в сравнение с колосалната сума, която "Пума" ще налее в клуба (вижте подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички