Последни детайли: Арсенал финализира сделка №1 във Висшата лига за 2018


Последни детайли: Арсенал финализира сделка №1 във Висшата лига за 2018
Снимка: Gulliver/GettyImages

2227 0

Ръководството на Арсенал е много близо до това да финализира трансфера на Пиер-Емерик Обамеянг, информират и вестник "Bild", и английската медия "Daily Mirror". Най-изненадващата сделка за последните няколко години ще бъде факт в края на седмицата, след като двата клуба оформят последни детайли по преговорите.

Според германската медия, трансферът ще е за около 60-70 милиона евро, като самият Обамеянг вече се е договорил за личните си условия с английския тим. "Мирър" пък информира в късния следобед, че агентът на играча е отлетял за Лондон, където ще бъдат оформени и последните детайли по трансфера на нападателя.

Само до преди два сезона Обамеянг беше искан от всички топ отбори, но Борусия (Дортмунд) не приемаше никакви оферти. С напредването на възрастта на нападателя (28), интересът към него охладня, което позволява на Арсенал да договори нападателя за страхотна сума.

Голмайсторът на Борусия (Дортмунд) е гаранция за голове, след като в последните години неизменно е 1-и или 2-и по голове в Бундеслигата. Той имаше 39 гола през сезона 15/16, 40 гола през следващия сезон, а през настоящия има 21 попадения в 23 срещи. В Шампионска лига габонският ас има 23 мача и 14 попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички