Помните ли какво каза Клоп, когато Манчестър Юнайтед брои 89 милиона паунда за Погба


Помните ли какво каза Клоп, когато Манчестър Юнайтед брои 89 милиона паунда за Погба
Снимка: Gulliver/GettyImages

4051 0

През лятото на 2016 година Манчестър Юнайтед брои на Ювентус рекордните тогава 89 милиона паунда, за да привлекат на "Олд Трафорд" Пол Погба. Тогава мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе изумен от случилото се, като нападна трансферната политика в световния футбол и обяви, че ако се стигне до там той да харчи такива пари за играчи, по-скоро би се отказал от работата си.

Вчера Ливърпул направиха най-скъпия трансфер на защитник и втория най-скъп във Висшата лига, като платиха 75 милиона паунда на Саутхямптън за капитана има Върджил ван Дайк, а веднага след това социалните мрежи припомниха какво каза германецът преди по-малко от две години.

"Ако купиш играч за 100 милиона и той се контузи, тогава трансферът е бил безсмислен. В деня, в който се стигне до там, че аз да плащам по толкова пари за един играч, бих се замислил да напусна работата си. 

Всички така разбират футбола. Всеки иска да има най-добрите играчи, но трябва да ги научиш да бъдат колектив. Другите отбори може да купуват топ играчи. Аз искам да го направя по друг начин", коментира Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички