Погба обвини Меси и Роналдо за критиките, които отнася през сезона


Погба обвини Меси и Роналдо за критиките, които отнася през сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

3451 0

И през този сезон най-скъпият играч в историята на Манчестър Юнайтед Пол Погба често бе критикуван за играта си. Световният шампион с Франция от лятото на 2018 година не показа най-добрата си игра, въпреки че през пролетта имаше няколко мача, в които записа голове и асистенции за тима си.

Погба смята, че до голяма степен суперзвездите на модерния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси са виновни за критиките, които той отнася на "Олд Трафорд".

"Футболът се промени много. Израстнах като гледах икони в спорта като Алесандро дел Пиеро, Луиш Фиго, Франческо Тоти и много други. Всички те бяха шампиони, най-добрите в света, но не всеки гол те вкарваха по 20 гола, нали така? Сега статистиката, числата се превърнаха в мерило и всеки съди само по това.

От една страна е добре, защото показва еволюцията на модерния футбол. Но често забравяме колко трудно е било да се вкарат 20 гола преди години, дори за големите имена. Меси и Роналдо в последните години разбиха всички статистики, но това не е мерило, а просто изключение. Ако днес нападател вкарва по 10-15 гола на сезон, това е много далеч от задоволително.

БЕЗСПИРНИ СЪЛЗИ ЗА МЕСИ НА "АНФИЙЛД", А ФЕНОВЕТЕ НА БАРСЕЛОНА ГО... ОСВИРКВАХА

Трябва да си спомним за Павел Недвед и това как спечели Златната топка. Той нито бе голмайстор, нито спечели Шампионска лига, но бе най-добрият на позицията си и с тази награда само бе доказан фактът", сподели Погба мнението си пред "Icon Magazine".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички