Пет места, където Стивън Джерард може да почне работа


Пет места, където Стивън Джерард може да почне работа
Снимка: Getty Images/Guliver

2209 0

Легендарният капитан на Ливърпул Стивън Джерард завърши игровата си кариера, но ще остане във футбола. Той още не е съобщил в каква насока ще се развива, така че "bombardir.ru извади вариантите пред легендата:

ЗАВРЪЩАНЕ В ЛИВЪРПУЛ

"Ако има какво да кажем, ще го кажем официално. Един ден, в бъдещето, щи има какво да обявим, без съмнение", каза Юрген Клоп, когато бе запитан дали Джерард ще се завърне в родния си клуб. Немският треньор няма нищо против такъв развой на събитията, а слухове, че Джерард е в преговори с Ливърпул, вървят отдавна.

Но англичанинът не иска да влиза в ролята на обикновен помощник. Той се надява да получи роля, с която да може да взема решения. Това се обсъждаше още преди един месец, но оттогава нищо не се е променило.

РАБОТА В НЯКОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ

Не всички велики играчи успяват да станат добри треньори. Гари Невил първо започна в телевизия, след това неудачно се пробва във Валенсия, а след това се върна обратно. Треньорът и играчът са доста различни хора.

На Джерард му предсказват успешна треньорска кариера, но докато не реши да опита, е трудно да се доверим на такава прогноза.

В същото време може да понатрупа практика в английската телевизия, където Стивън ще бъде добре приет в екипа на Карагър, Невил и Анри. Новият опит и допълнителните пари след края на кариерата могат само да са му от полза.

ДА РАБОТИ В ИНТЕР

Още през лятото от Интер искаха да видят Стивън като техен играч. Уволнението на Де Бур не развали плановете на миланския клуб. Те искаха да предложат на Джерард контракт до края на настоящия сезон, но Стивън взе решение да приключи кариерата си.

Той обаче още може да бъде много полезен на Интер. В последните години клубът започва да събира в ръководството си най-емблематичните за футбола хора. Отдавна като вицепрезидент там работи Хавиер Санети, а в треньорския щаб на Стефано ПИоли беше поканен и Валтер Самуел. Готови са сега да приютят и Джерард, който идеално може да допълни този отбор.

НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НА АНГЛИЯ

Гарет Саутгейт още не е назначен за треньор на Англия, но вече искат с него да изготвят разширен щаб . Помощмик на Саутгейт , ако всички формалности бъдат уредени, трябва да стане Стив Холанд, който работи в Челси. На Джерард и Лампард искат да им предложат треньорски роли в националния тим.

При Ходжсън, например, в националния изпълна Гари Невил, така че тази практика не е съвсем нова.

Джерард вече съобщи за края на кариерата си, а Лампард, дори и да напуска Ню Йорк Сити, за бъдеще във футбола нищо не казва.

ТРЕНЬОР НА НЯКОЙ КЛУБ ОТ ПО-ДОЛНИТЕ ДИВИЗИИ

"Говорих с МК Донс, но ми е рано да ставам старши треньор. За някой друг това ще бъде много интересна работа", разкри Джерард. Този отбор вече се опита да си вземе за треньор и Райън Гигс, така че няма да се откаже да вземе някоя легенда за свой треньор.

Самият Джерард очевидно търси нещо друго, но ако всички варианти отпаднат, трябва да започне с най-ниско разположените клубове. Такъв от рода на МК Донс, който се състезава в трета английска дивизия, няма да откаже такова сътрудничество.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички