Определиха се и трите клуба, изпадащи от Висшата лига


Определиха се и трите клуба, изпадащи от Висшата лига
Снимка: Gulliver/Getty Images

1663 0

Снощи стана ясен и третият изпадащ от английската Висша лига. Това е уелският Кардиф Сити. Те загубиха с 2:3 от Кристъл Палас у дома, като се нуждаеха от победа, за да съхранят шансовете си за оцеляване.

Тимът на Нийл Уорнък се бореше за оцеляване с Брайтън, който днес играе с Арсенал. Брайтън обаче имаше и по-добра голова разлика от Кардиф. Така уелският клуб се присъедини към Хъдърсфийлд и Фулъм, които също отиват в Чемпиъншип.

Вчера Нотс Каунти, най-старият професионален футболен клуб в света, изпадна за първи път в своята история от футболния елит, след като загуби от Суиндън с 3:1. Каунти, създаден през 1862, се нуждаеше от победа над Суиндън и загуба на Макълсфийлд у дома от Кембридж Юнайтед, за да си осигури оставане във Втора лига на Англия.

В един момент подобен сценарий бе възможен, след като Каунти поведе на Суиндън, а Макълсфийлд губеше в резултата от Кембридж след 65 минути игра. Но малко след като Макълсфийлд възстанови равенството в своя двубой, Каунти също изгубиха аванса си, а в последствие инкасираха нови две попадения, с което изпаднаха до петото ниво на английския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички