Окончателно: Сити ще е без една от звездите си в дербито на Манчестър


Окончателно: Сити ще е без една от звездите си в дербито на Манчестър
Снимка: Getty Images/Guliver

1281 0

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне със сигурност ще пропусне дербито срещу Манчестър Юнайтед в сряда заради мускулен проблем. Това съобщи треньорът на „гражданите" Пеп Гуардиола на днешната си пресконференция.

Белгиецът бе сменен в 38-та минута на мача с Тотнъм от последния кръг във Висшата лига и няма да успее да се възстанови навреме за срещата утре. Запитан дали Де Бройне ще играе утре, Гуардиола отговори: „Не мисля. Става въпрос за мускулен проблем. Ще следим неговото състояние в следващите няколко дни, но за утре няма да бъде на разположение", уточни испанският специалист.

Бенжамен Менди също е под въпрос за утрешното дерби на „Олд Трафорд", след като пропусна вчерашната тренировка на Манчестър Сити. "Не искам да развивам теории за това какво се е случило в миналото, или какво ще се случи в бъдеще. Всеки един мач е абсолютно различен от предишния. Основната причина за това може би е, че в последната декада, този клуб израсна много. Именно затова не се страхуваме да отидем там, докато преди е било много трудно. Играчите на Сити изравниха нещата в последните десет сезона", каза още Пеп Гуардиола.

Междувременно бяха обявени номинациите за "Най-добър играч" във Висшата лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички