Официално: Висшата лига се раздели с още един мениджър


Официално: Висшата лига се раздели с още един мениджър
Снимка: Gulliver/GettyImages

2783 0

Мениджърът на Хъдърсфийлд Дейвид Вагнер напусна треньорския пост на тима от Висшата лига, съобщиха от ръководството на отбора. Раздялата е по взаимно съгласие, посочват още на официалната страница на клуба.

Вагнер прекара малко повече от три години в Хъдърсфийлд, като за този период успя да изведе тима до Висшата лига, което бе първото участие на тима в най-високо ниво на английския футбол. Лошите резултати през този сезон обаче принудиха ръководството да се раздели с немския специалист.

Хъдърсфийлд са на дъното в класирането в Англия с едва 11 спечелени точки след 22 изиграни мача. Спасението за отбора изглежда трудна задача, а от ръководството все още не са посочили заместник на Вагнер. Бившият централен защитник на отбора Марк Хъдсън ще заеме временно овакантения пост, тъй като познава отлично играта и футболистите на Хъдърсфийлд, поясни президентът на тима Дейвид Вагнер. 

Наскоро работата си загубиха и други двама мениджъри на Острова - Марк Хюз (Саутхемптън) и Жозе Моуриньо (Манчестър Юнайтед). И двата отбора, които извършиха треньорски рокади, вървят в правилната посока с настоящите си мениджъри, като регистрират силни резултати в шампионата.

Междувременно стана ясно, че един от вратарите във Висшата лига се е доближил на само пет спасявания от историческо постижение на Петър Чех. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички