Обамеянг не може да понася Дортмунд - вижте с каква заплата ще е в Арсенал


Обамеянг не може да понася Дортмунд - вижте с каква заплата ще е в Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

2710 0

Пиер-Емерик Обамеянг не иска да има нищо общо с Борусия (Дортмунд). Нападателят, за когото чашата преля, след като Усман Дембеле беше продаден на Барселона, иска да напусне на всяка цена "Сигнал Идуна Парк" и това става още по-ясно от заплатата, която ще получава в Арсенал, ако трансферът се реализира.

Според информация на BBC, голмайстор №1 в Германия се е разбрал за контракт с "артилеристите" за 3 години, който ще му донесе "едва" 10 милиона евро. За сравнение, Алексис Санчес, който ще премине в Манчестър Юнайтед, ще получава по 18 милиона паунда на сезон.

Това означава, че един от най-добрите голмайстори в последните 5 години дори няма да е в топ 3 по заплащане в Арсенал и ще получава около 3.3 милиона евро годишна заплата на "Емиратс". За сравнение - средната заплата във Висшата лига (по изследване, проведено през ноември 2017 година, е 2.7 милиона паунда (3.06 милиона евро).

Друга причина Обамеянг да приеме офертата на Арсенал е, че той все още се надява някак да се озове в Реал Мадрид. Подобен трансфер обаче изглежда почти невъзможен, тъй като ръководството на испанския гранд се опитва да подмлади сериозно отбора, а Обамеянг е на 28 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички