"Новият стадион ще накара Тотнъм да се бори за титлата"


"Новият стадион ще накара Тотнъм да се бори за титлата"
Снимка: Getty Images/Guliver

1393 0

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн се надява, че силните изяви на "шпорите“ навън ще се пренесат и у дома, когато новият стадион бъде завършен, а това ще помогне на тима в битката за титлата във Висшата лига. Седем от досегашните 11 мача на възпитаниците на Маурисио Почетино са били гостувания, като предстои осмо на тима на Кристъл Палас на ,,Селхърст Парк“ тази събота. "Шпорите“ са спечелили шест от седемте си визити, последната от които срещу новака Уулвърхемптън с 3:2, която прати тима на пет точки от върха.

"Показваме добра форма при гостуванията си през сезона. Не винаги е лесно. Надявам се, че когато имаме две или три поредни домакинства, ще спечелим тези срещи. В добра позиция сме. Разбира се, че можем да играем по-добре, но когато печелиш двубои, без да си играл непременно на високо ниво – това е добър знак. Трябва просто да завършим силно преди международната пауза“, добави той.

Тотнъм водеха с 3:0 в 61-та минута срещу Уулвс, но допуснаха две попадения от дузпи, като виновник и за двете бе дебютиращият централен защитник Хуан Фойт.

"Това е футболът. Грешките не бяха на Хуан. Той бе оставен в ситуации едно в едно, а преди това ние можехме да се справим по-добре и да овладеем топката. Случва се на един защитник. Мисля, че първата ситуация бе дузпа, втората бе 50/50. Хуан се справи чудесно в защита и трябва да продължи в същия дух. Той игра срещу добър и коварен противник в лицето на Уулвърхемптън – за него това е ценен опит. Той е все още много млад, сигурен съм, че ще си изведе поуки от случилото се, но ние като отбор трябва да се справим по-добре, когато имаме преднина в резултата от 3:0“, добави нападателят. Тотнъм се изправя срещу ПСВ Айндховен у дома в Шампионската лига във вторник вечер. И двата отбора са на дъното на групата с по една точка от три срещи, като са на пет от втория Интер и на осем от лидера Барселона.

ЕТО КАК ХАРИ КЕЙН ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИ ЗА РЕАЛ МАДРИД И БАРСЕЛОНА

"Победата е задължителна. Ще играем както обикновено – пресирайки и атакувайки съперника. Направихме го при визитата в Холандия, но не решихме нещата в своя полза и бяхме наказани в края на срещата. Ако играем със същата интензивност, движим топката бързо по игрището, ще имаме своите шансове. Надявам се да ги оползотворим“, завърши Кейн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички