Нищо не очаквах и пак съм разочарован


Нищо не очаквах и пак съм разочарован
Снимка: Getty Images

3156 0

Срам. Пореден, но май няма да е последен. Само това може да опише представянето на английските национали на това Европейско първенство.

Стартирали като един от фаворитите (незнайно защо), албионците за пореден път браха срама на собствената си некадърност. Историята говори, че футболният балон, наречен "фаворитът Англия", се надува преди всяко едно голямо първенство. И този път не беше изключение. Балонът беше толкова надут, че спукването му се чу чак до Исландия.

Снощи след гола от дузпа в четвъртата минута англичаните не успяха да вкарат втори гол, докато исландците върнаха два до 18-та минута и продължиха да атакуват неуморно до края на срещата, като можеха дори да увеличат преднината си. 

За това фиаско трябва да се отдаде заслуженото на треньора Рой Ходжсън, който неведнъж на това първенство сгреши състава. Надявам се колегите на Острова да му потърсят сметка защо не пуска Джейми Варди титуляр и защо през целия шампионат Хари Кейн изпълняваше корнерите. Непонятно ми е и пускането на Стърлинг като титуляр снощи. Да, той спечели дузпата в началото на мача, но до смяната си в 60-тата минута не направи абсолютно нищо.

Добрата новина поне е, че Ходжсън вече е в историята, изпълнявайки правилото "мишките първи напускат кораба". О, да, напускат го и то как - с пълни джобове. Още снощи стана ясно, че Ходжсън за престоя си на треньорския пост е прибрал близо 22 милиона паунда. И то за какво? За да могат титаните Ерик Дайър, Дани Роуз и Гари Кейхил да поритат на Европейско, пък после страната, измислила футбола, да бере поредния срам.

Кой обаче стои от другата страна? Треньорът на Исландия, който е и зъболекар на половин работен ден, е изградил отбор, в буквалния смисъл на думата. Футболистите на страната, чието население можем да съберем в един софийски квартал, категорично надиграха и взеха скалповете на "звездната селекция" на Ходжсън. Северняците спечелиха и сърцата на всички фенове, като се появиха дори сравнения с историята на Лестър от изминалия сезон във Висшата лига.

Да се върнем обаче на англичаните, които сигурно вече пътуват към вкъщи. След втория Brexit в рамките на седмица, на феновете им остава само да се надяват, че руслото, което техните любимци са поели, ще приключи скоро. Дали това ще стане с напускането на Ходжсън? Ще видим... Не се вижда обаче кой знае каква надежда и както често обичам да казвам "нищо не очаквах и пак съм разочарован".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички