Насо Русков за Висшата лига: "Руският франчайз" е жаден за успехи и мечтае за сезон без загуба


Насо Русков за Висшата лига: "Руският франчайз" е жаден за успехи и мечтае за сезон без загуба

4364 0

Още сме в преддверието на едва 12-ия кръг от новия сезон във Висшата лига, а мнозина вече са на мнение, че надпреварата за титлата е предрешена в полза на Челси. Да, блестящо представящият се отбор на Саутхемптън – брутално плячкосан откъм играчи и треньор през лятото – е само на четири точки от "сините", но би било крайно ексцентрично и силно романтично да се вярва, че "светците" са сериозни претенденти. Всъщност, единственият отбор, който в момента изглежда като реален съперник на екипа от "Стамфорд Бридж", е Манчестър Сити, който обаче изостава с осем точки, а някои от основните му играчи изглеждат разконцентрирани и презадоволени.

Да не говорим, че Челси вече гостува на Евертън, Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул и има страховит домакински рекорд под ръководството на Моуриньо. Отборът му, подсилен от фантастично представящите се Диего Коща и Сеск Фабрегас, изглежда жаден за успехи и феновете дори започват да мечтаят за сезон без загуба, подобен на онзи, който направи Арсенал през 2003/04. Начинът, по който "руският франчайз" (както ги наричат привържениците на други клубове) преодоля Ливърпул на "Анфийлд" беше впечатляващ, въпреки че домакините имаха пълно основание да искат дузпа след очевидна игра на Гари Кейхил с ръка в наказателното поле.

Що се отнася до хората от Мърсисайд, както се очакваше, напускането на Суарес ги удари тежко, а клетият Брендън Роджърс в момента сякаш не може да вземе нито едно правилно решение.

Лъкатушещият зад Челси отбор на Манчестър Сити прахоса две ценни точки на стадиона на КПР (навремето "Лофтъс Роуд" беше с изкуствена настилка, на която се играеше с маратонки и всички гостуващи отбори се оправдаваха с нея след загуба) и то с немалко късмет. Двата гола на Агуеро бяха страхотни, макар че за първия си помогна с ръка и трябва да благодари на двамата обградили го защитници на домакините, които попречиха на съдиите да видят тази малка хитринка.

Изумителният възход във формата на Нюкасъл продължи с победа на терена на Уест Бром, където Перес вкара един технически гениален гол. Само допреди няколко седмици хората на Алан Пардийо (наричан така заради манията му да купува френски футболисти – нещо, за което преди години самият той горещо критикуваше Арсен Венгер) бяха кандидати за изпадане, а сега са на две точки от местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

На "Уайт Харт Лейн" шпорите загубиха от винаги нежния тим на Стоук. Това е четвъртата поредна загуба на Тотнъм след като отборът е играл в Лига Европа през седмицата. Съставът на Почетино не изглежда способен да се справи с подобно натрупване от мачове и започналият с оптимизъм сезон заплашва да се превърне в поредното мизерно буксуване. Нищо чудно феновете да насочат гнева си към собственика Даниел Леви, чиято компетентност вече поставят под въпрос.

След като запуши устите на критиците, качвайки отбора си до челните места в класирането, "дебелият" Сам Алърдайс беше принуден да пуфти с бузи при нулевото равенство на неговия Уест Хем с намиращия се в ужасна форма Астън Вила. Добрата новина за Вила беше сухата мрежа, а за лондончани – завръщането на Анди Каръл, който все още е едва 25-годишен и тепърва би могъл да се превърне в ключова фигура за отбора.

В други два много оспорвани мача Ман Юнайтед успя да победи Кристъл Палъс с гол на борещия се за мястото си Хуан Мата, докато Арсенал отново се разпадна на парченца, след като поведе при гостуването на Суонзи. Арсен Венгер озадачи феновете на "артилеристите" с някои типично ексцентрични смени и вбеси мнозина с бездействието си от скамейката, оставяйки младия и неопитен краен бек Калъм Чеймбърс в лапите на два пъти по-бързия Джеферсън Монтеро, който го тероризираше през целия мач.

В заключение ще отбележим, че повечето футболисти вече започват съвсем нагло да престъпват обозначената с бял спрей линия при изпълнението на фаулове. Засега съдиите бездействат, като явно смятат, че задачата им е приключила с първоначалното начертаване на линията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички