Наказанието на най-влиятелния агент поставя на карта най-очакваните трансфери на лято 2019

ФИФА окончателно отне правата на един от най-влиятелните агенти на планетата Мино Райола. Маститият бизнесмен няма право да участва в сделки в следващите 3 месеца, което е ужасяваща новина за него, а и за неговите клиенти, част от които са най-големите имена в света на футбола.

Той беше наказан и в Италия, като изненадващо нито италианската федерация, нито ръководният футболен орган обявиха причините за наказанието, но в медиите се спекулира, че санкцията от 3 месеца е свързана с критиките от страна на Райола към мерките, които се вземат за справянето с расизма, най-вече в Италия. А наказанието поставя под въпрос някои от най-големите сделки, които се готвеха през лятото.

Погба обвини Меси и Роналдо за критиките, които отнася през сезона

И през този сезон най-скъпият играч в историята на Манчестър Юнайтед Пол Погба често бе критикуван за играта си. Световният шампион с Франция от ...

Райола беше инструктиран от Пол Погба да намери начин през това лято френският ас да премине в Реал Мадрид. Халфът не иска да играе в Лига Европа и е крайно разочарован от случващото се в Манчестър Юнайтед и фактът, че той е в основата на критиките към отбора. Освен това "белия балет" иска да вземе Погба като част от плана за преобразяване на тима след слабия сезон. Наказанието на Райола обаче означава, че той не може да води преговорите.

Другият голям трансфер, който е поставен под въпрос, е този на Матайс де Лихт. Той е искан както от грандовете в английската Висша лига, така и от Барселона и Реал Мадрид, но е представляван от Райола.

Пред футболистите, които искат трансфер, има два варианта. Първият е да бъде сменен агента, което със сигурност няма да се хареса на Райола, но това е и малко вероятно, като мениджърът има сериозни взаимоотношения, най-вече с Погба. Вторият вариант е Райола да намери "вратичка" в наказанието, която най-вероятно е свързана с това някой от подчинените му да осъществи преговорите. Агентът ще загуби комисионната около трансферите, но няма да загуби двама от най-важните си клиенти. Междувременно стана ясно, че Погба вече е разговарял със Зидан (подробности вижте тук).

Още по темата

Please select answer!