Най-добрите трансфери на Венгер в Арсенал


Най-добрите трансфери на Венгер в Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

4166 0

Арсен Венгер обяви голямата новина, че в края на сезона ще напусне Арсенал след почти 22 години начело. Френският специалист бе един от първите мениджъри, които навлезе в глобалния трансферен пазар, като пое "артилеристите" през 1996 година. 

Няма спор, че през тези две десетилетия Венгер подписа с някои гениалния футболисти, но сред трансферите му имаше и откровени провали. The Sun припомня едни от най-добрите и най-лоши трансфери на Венгер

Топ трансферите на Арсен Венгер:

ПАТРИК ВИЕЙРА

От Милан, август 1996 година, 3,5 млн. паунда

406 мача за Арсенал и 33 гола

Виейра пристига в Арсенал дните преди точно Венгер да подпише, като признава, че именно той е причината да се съгласи на трансфер. Той бе лидер на тима през 2003/04 на Непобедимите на Арсенал. 

ТИЕРИ АНРИ

От Ювентус през 1999г., за 11 млн. паунда

377 мача с 228 гола

Безспорно големият удар на Венгер е привличането на френския магьосник, който стана водещ голмайстор и любимец на феновете. Анри беше най-добър голмайстор в 4 различни сезона и грабна 7 отличия с "артилеристите". През 2012 г. се завърна за кратко в клуба, с което постави край на кариерата си във Висшата лига. 

СОЛ КЕМБЪЛ

От Тотнъм през 2001 година със свободен трансфер

211 мача и 12 гола

Това остава един от най-странните трансфери във Висшата лига и един от най-спорните. Кембъл изненада целия футболен свят с решението си да подпише с Арсенал. Решението обаче на Венгер да привлече от конкурент се оправда, тъй като той стана неизменна част от състава на непогбедимия Арсенал.

Английското издание споменава като част от добрите трансфер имената на Никола Анелка, Сеск Фабрегас, Робер Пирес, Фредрик Юнгбери и Алексис Санчес. 

Най-лошите трансфери на Венгер в Арсенал може да видите в нашата галерия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички