На този ден през 2008 година Юнайтед става крал на Европа за последен път


На този ден през 2008 година Юнайтед става крал на Европа за последен път

2259 0

На 21.05.2008 година в Москва се провежда първият (засега последен) изцяло английски финал в Шампионска лига, в който един срещу друг се изправят Манчестър Юнайтед на Сър Алекс Фъргюсън и Челси на Авраам Грант.

В драматичния финал двата отбора не успяват да се победят нито в редовното време, нито в продълженията. 90-те минути в руската столица приключват при 1:1.

"Червените дяволи" първи стигат до гол след комбинация между Пол Скоус и Кристиано Роналдо, завършила с удар с глава на португалеца покрай Петър Чех. Търсейки втори гол обаче 20-кратните шампиони на Англи допускат такъв.

Минута преди края на първата част удар отдалеч на Есиен рикошира в крака и на Видич, и на Фърдинанд, а загубил равновесие Едвин Ван Дер Саар не успя да попречи на Лампард да изравни.

Голът в края обърка селекцията на Сър Алекс и "дяволите" основно се отбраняваха срещу Челси. Лондончани пък не успяха да материализират преимуществото си и не стигнаха до гол, въпреки че Дрогба удари греда.

В продълженията и двата отбора имаха своите положения, като Лампард отново разтресе гредата, а удар на Гигс беше избит от голлинията от Джон Тери.

Така се стигна до меле в края на продължението, при което Дидие Дрогба удари шамар на Неманя Видич, а след консултация със страничния рефер главният съдия показа червен картон на Дрогба - дузпи в Москва. (текстът продължава след видеото).

При 11-метровите удари пръв сбърка Кристиано Роналдо. Голмайсторът на "червените дяволи" се спря в края на своята засилка и в крайна сметка ударът му беше отразен от Петър Чех.

Петата дузпа за Челси трябваше да изпълни капитанът на Челси Джон Тери. Той прати Ван Гаал в другия ъгъл, но се подхлъзна при изпълнението и прати топката в аут.

Райънг Гигс, Саломон Калу и Андерсон вкараха следващите дузпи, но при 7-ия опит на лондончани Анелка би крайно безотговорно, Ван дер Саар спаси - Манчестър Юнайтед печели 3-ата си купа в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички