Моуриньо разкритикува Солскяер заради реванша с Барселона


Моуриньо разкритикува Солскяер заради реванша с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2415 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че настоящият наставник на тима Оле Гунар Солскяр е сбъркал в тактиката си при опазването на Лионел Меси в реванша с Барселона от четвъртфиналите на Шампионска лига. Меси отбеляза два гола за успеха с 3:0 на "Ноу Камп", след който испанският тим отстрани Юнайтед с общ резултат 4:0.

"Позицията на Меси е ясна за разбиране, но е трудно да го спреш. Той тръгва отдясно и влиза към центъра, след това Иван Ракитич тръгва надясно и позволява на Меси да остане в центъра. Сложно е. В първия мач Манчестър Юнайтед се справи много добре, като пазеше тази част от терена зонално. Но във втория мач започнаха по различен начин.

Пред защитната линия бе само Фред. Точно в тази зона навлиза Меси и когато той има топката там, те убива. Затова никога не съм харесвал персоналното пазене на Меси. Трябва да се създаде клетка около него. Но Барселона си е Барселона, те имат по-добри играчи от Манчестър Юнайтед и беше нормално да спечелят", заяви португалецът.

А защо Манчестър Юнайтед обмисля продажбата на Ромелу Лукаку - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички