Миньоле: Различен отбор сме в сравнение с 2014г., сега сме по-задружни


Миньоле: Различен отбор сме в сравнение с 2014г.,  сега сме по-задружни
Снимка: Getty Images/Guliver

1024 0

Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле изрази мнение, че сегашният отбор на мърсисайдци е много по-различен в сравнение с тима през 2014, който пропусна да спечели за първи път Висшата лига. „Червените“ водеха тогава с пет точки при три оставащи кръга, но загубиха у дома от Челси с 2:0, преди да опропастят аванс от три чисти гола при визитата на Кристъл Палас, което позволи на Манчестър Сити да отмъкне титлата под носовете им.

Ливърпул приема у дома Челси в неделя – почти пет години след горчивото поражение на „Анфийлд“, и тимът отново е в търсене на дебютната си титла във Висшата лига и първа от 29 години насам. Начинът, по който играем сега, след шест години в този клуб, е напълно различен в сравнение с онзи през 2014. Имахме голям шанс, но разчитахме почти изцяло на головете на Луис Суарес, докато сега сме по-задружни и играем като колектив. Не допускаме толкова много попадения и заплахата за съперника идва от различни места“, обясни белгиецът.

„В този ред на мисли, ние сме по-солидни сега, отколкото преди, когато залагахме на индивидуално качество и футболисти. Уверени сме, разбира се, особено когато играем у дома – вече сме без загуба в 37 поредни мача и не сме допуснали много голове. Тимът е изпълнен със самочувствие, че този път ще си свърши работата срещу Челси“, добави той. Ливърпул е на върха във Висшата лига с две точки пред Сити, но с мач повече от „гражданите“, но е без успех над „сините“ у дома в последните седем години.

По-рано пък се появи информация, че Ливърпул е много близо до осъществяването на рекордна сделка във Висшата лига, с която ще задмине дори и Манчестър Юнайтед. Ето каква е.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички