Мартин Петров: Ван дер Сар не си е научил урока, стрелях горе и перчемът му се завихри


Мартин Петров: Ван дер Сар не си е научил урока, стрелях горе и перчемът му се завихри
Снимка: Getty Images/Guliver

6432 0

40-годишният бивш български национал и легенда на ЦСКА - Мартин Петров, участва в бенефиса на бившия си съотборник в Манчестър Сити - Венсан Компани. Българинът дори успя да се разпише, като преодоля друга легенда, но на Манчестър Юнайтед - холандския страж Едвин ван дер Сар. Ето как Петров коментира цялото изживяване пред вестник "Труд".

"Ван дер Сар не си беше научил урока. Не ме е гледал достатъчно. Когато излязох с националния отбор срещу Холандия, му бих ниско по тревата и гол. Сега пак така очакваше, но аз стрелях горе и перчемът му се завихри. Стана невероятно шоу, просто нямам думи, с които да го опиша. Организацията беше на свръх ниво. Феновете? Просто уникални. Толкова много приятели се събрахме, радвахме се, хората ни аплодираха. Обичам всички тимове, в които съм играл. Сега още веднъж се насладих на удоволствието от футбола" - заяви Мартин Петров, след което продължи, признавайки какво му е казал наставникът на Сити - Пеп Гуардиола:

"Каза ми, че на 20-ата минута тръгвам в атака, а аз още в първата минута вкарах. Не се отпускам и тренирам всеки ден. Във форма съм. Но колко силни бяха останалите, направо не мога да опиша. Хора като Роби Кийн, като Робин ван Перси - все едно не са спирали да играят футбол. Чувството да съм редом с тях беше повече от уникално. Много съм благодарен на Компани и на всички в Сити, че ме направиха част от такова велико шоу. А имайте предвид, че преди два месеца счупих костица на стъпалото и кракът още ме болеше, но никога не бих отказал на приятели" - завърши той. 

След гола на Мартин Петров, пък, две от най-големите легенди на английския футбол влязоха в конфликт. Вижте кои, както и видео от ситуацията - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички