Манчестърските кошмари на Челси продължиха дори у дома срещу Юнайтед


Манчестърските кошмари на Челси продължиха дори у дома срещу Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

4861 0

Черешката на тортата в осминафиналите на ФА къп определено разочарова. Обещаното зрелище на "Стамфорд Бридж" остъпи на перфектната тактическа дисциплина на Манчестър Юнайтед и тоталната безидейност на Челси, а "червените дяволи" нямаха никакви проблеми да спечелят с 2:0, и то като гост на миналогодишния победител в турнира.

И двата гола за селекцията на Оле Гунар Солскяер паднаха през първото полувреме след наглед идентични ситуации. Първо в 33' точен с глава беше Ерера, който беше изпуснат от Алонсон. Асистентът за първия гол Пол Погба пък сам реализира в 45' и отново с глава след прекрасно подаване на Рашфорд.

През вторите 45 минути Челси натика Юнайтед в собствената му половина, но от това не произлезе нито едно голово положение, а само в рамките на две седмици "сините" загубиха и от двата гранда от Манчестър.

Голямата фигура в състава на Солскяер безспорно беше Андер Ерера, който изигра фантастичен двубой, особено през първото полувреме, в което имаше 4 пресечени подавания и 3 успешни шпагата, с които гарнира отлично попадението, което реализира.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 10 минути преминаха в добро темпо, но без положения преди ситуацията да ексалира рязко в 12'. Тогава Педро се освободи отлично в наказателното поле и стреля опасно, но Ромеро спаси. Това обаче не беше край на опасната ситуация, след като Азар се опита да стреля от границата на наказателното поле, но прати топката в аут - страхотен късмет за Юнайтед.

В 15' пък "червените дяволи" имаха страхотен шанс да поведат. Ерера се озова на границата на наказателното поле и стреля мощно, но Кепа с вещина отрази и запази равенството в мача.

В 33' гостите успяха да поведат в резултата, и то след блестяща акция. Атаката на "червените дяволи" се проведе отляво, като там топката получи Погба. Той я задържа умело и между няколко играчи успя да центрира към далечната греда. Там със спринт от центъра се беше оказал Андер Ерера, който беше изпуснат от Алонсо, а халфът с глава наказа Кепа - 0:1.

Положението на домакините стана още по-тежко в 45'. Манчестър Юнайтед организира ново класно и бързо нападение, а Ерера изведе Рашфорд на дясното крило. Той центрира пред малкия пеналт, където между 4-ма в син екип се внедри Погба, който с глава реализира за 0:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Цяло второ полувреме Челси се мъчеше да пробие дефанса на "червените дяволи", но това изглеждаше почти невъзможно. Игуаин се луташе между централните бранители през целия двубой и не получи нито един шанс да се разпише, докато Азар и Педро, а и резервите Баркли и Уилиан се оказаха крайно неефективни сред дисциплинираната защита на гостите.

"Червените дяволи" нямаха почти никакви апетити към отбелязването на втори гол, като грандът от Манчестър направи няколко добри контраатаки, но в тях липсваше добрият завършващ пас. До края на мача събитията не претърпяха никаква промяна, а с поредният безуспешен пробив на Азар съдията отсъди и край на мача - 0:2 за Манчестър Юнайтед.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Кепа, Аспиликуера, Луис, Рюдигер, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Педро, Азар, Игуаин

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Шоу, Ерера, Матич, Погба, Мата, Рашфорд, Лукаку

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Челси допусна няколко тежки поражения в последния месец, като беше ударен първо от Борнемут (4:0), а след това и от Манчестър Сити (6:0). Добрата новина за тима е, че и двата мача бяха далеч от стадиона на отбора, но играта на Челси определено не върви, включително и след подновяването на битката в Лига Европа.

Манчестър Юнайтед беше приземен след силното начало под ръководството на Оле Гунар Солскяер, след като пълният с контузени състав на ПСЖ смачка "червените дяволи" през миналата седмица в Шампионска лига, и то на "Олд Трафорд". 20-кратните английски шампиони обаче имат само две амбиции до края на сезона - спечелването на ФА къп и влизането в топ 4 на английската Висша лига.

За последно в сблъсъците между двата отбора гостуващ тим спечели през 2013 година, когато "червените дяволи" загубиха у дома с 0:1. В последните 10 мача между двата отбора Челси има цели 5 победи срещу 2 в полза на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички