Манчестър Юнайтед създава селекционна комисия за трансферите


Манчестър Юнайтед създава селекционна комисия за трансферите
Снимка: Getty Images/Guliver

1745 0

Манчестър Юнайтед е взел решение да събере трансферна комисия, която да определя селекционната политика на клуба. Тя ще бъде съставена от бивши футболисти на английския гранд, информира "Daily Mail".

Подобен орган - трансферна комисия, отдавна съществува в Ливърпул. Мениджърът Юрген Клоп, спортният директор Майкъл Едуардс, шефът на скаутското звено Дейв Фалоус и треньорът на вратарите Джон Ахтенбърг вземат съвместни решения относно възможните попълнения. Разликата между двата клуба е, че Ливърпул залага на професионалисти в своята област, докато Юнайтед ще се довери на бивши свои играчи.

В трансферната комисия към мениджъра Оле Гунар Солскяер могат да се присъединят Дарън Флетчър, Рио Фърдинанд и Ники Бът, който е начело на академията на клуба.

Със създаването на този нов орган Манчестър Юнайтед се надява да се отърве от репутацията на клуб, който неоправдано пилее пари, купувайки скъпи играчи и предлагайки раздути договори. Клубът от "Олд Трафорд" иска да се приентира към привличането на млади таланти, гладни за изява и успехи, които ще се трудят упорито. А кое според слуховете ще бъде първото лятно попълнение на клуба вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички