Манчестър Юнайтед се прости с шансовете си за Шампионска лига


Манчестър Юнайтед се прости с шансовете си за Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3949 0

Манчестър Юнайтед се прости с шансовете си за място в Шампионска лига, след като завърши 1:1 с Хъдърсфийлд в предпоследния мач от сезона във Висшата лига. По този начин "червените дяволи" се простиха и на теория с шансовете си за място в Шампионска лига, което сложи и точка амбициите на тима през този сезон. Играчите на Солскяер в последния си мач ще се изправят срещу Кардиф.

Срещата започна отлично за Манчестър Юнайтед и още в 8' Скот МакТоминей откри резултата. Младият футболист на "червените дяволи" се възползва от грешка в изнасянето на топката и от ъгъла на наказателното поле простреля Лосл - 0:1.

До края на първото полувреме гостите бяха по-дейният тим на терена. Въпреки това обаче 6' преди края Хъдърсфийлд имаше своя шанс да изравни. Карлан Ахърн-Грант получи в наказателното поле и опита изстрел, който обаче не успя да притесни Давид де Хеа.

В 42' Пол Погба успя да се измъкне при центриране и отправи удар с глава, който обаче срещна напречната греда. 

15' след подновяването на играта тимът на Хъдърсфийлд стигна до изравнително попадение. Йонас Лосл по прекрасен начин изведе Исак Мбенса в половината на Манчестър Юнайтед, като последният укроти кълбото и прецизно го промуши между краката на Де Хеа - 1:1.

В рамките на 2' играчите на Солскяер имаха две отлични възможности да стигнат до втори гол. Първо в 71' Фил Джоунс остана сам след изпълнение на статично положение и отправи удар от близко, но топката премина над целта. В 73' Хуан Мата изведе отлично Маркъс Рашфорд, който стреля, но на сантиметри от страничната греда.

Преди мача

Отборът на Манчестър Юнайтед продължава лютата си битка за участие в Шампионска лига през следващия сезон. Момчетата на Оле Гунар Солскяер имат оставащи два мача до края на кампанията, като са длъжни да спечелят и двете срещи и да чакат грешка от останалите претенденти, за да стигнат до мястото в Топ 4.

Към момента "червените дяволи" са с 65 точки. Четвъртият Челси е с 68, Арсенал е на 5-а позиция с 66 пункта. 

В днешната среща се очаква успехът за Юнайтед да дойде лесно, тъй като съперникът вече е загубил мястото си във Висшата лига. През този сезон Хъдърсфийлд е най-слабият тим на Острова, като има едва 14 точки и само 20 отбелязани гола в 36 мача.

СЪСТАВИ:

Хъдърсфийлд: Лосл, Конголо, Хог, Бакуна, Мой, Лоуи, Грант, Мбенза, Притчард, Шиндлер, Дурм

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Джоунс, Линдельоф, Шоу, Матич, МакТоминей, Погба, Мата, Санчес, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички