Манчестър Юнайтед разби третодивизионен тим и продължава за ФА Къп


Манчестър Юнайтед разби третодивизионен тим и продължава за ФА Къп
Снимка: Gulliver/GettyImages

2485 0

Отборът на Манчестър Юнайтед нямаше никакви затруднения срещу третодивизионния Транмиър и спечели с 6:0 при гостуването си на „Прентън парк“ в мач от 4-тия кръг на ФА Къп. Хари Магуайър, Диого Далот, Джеси Лингард, Фил Джоунс, Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд от дузпа бяха точни за успеха на „червените дяволи“.

Двубоят започна по отличен начин за Манчестър Юнайтед. Още в 10-тата минута играчите на Оле Гунар Солскяер стигнаха до попадение. Хари Магуайър навлезе в половината на Транмиър, след което стреля от дистанция и отбеляза страхотен гол – 0:1! Три минути след това гостите удвоиха преднината си. Десният бек Диого Далот проби в половината на Транмиър, след което комбинира на двойно с Антони Марсиал и от малък ъгъл прати топката за втори път в мрежата на Скот Дейвис – 0:2! В 16-тата минута интригата в двубоя приключи, след като гостите стигнаха до трети гол. Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър подаде на Джеси Лингард, който финтира един от бранителите на Транмиър и с фалцов удар вкара третото попадение за „червените дяволи“ в двубоя – 0:3!

Въпреки сериозната преднина Манчестър Юнайтед продължи да атакува. В 41-вата минута играчите на Солскяер стигнаха до 4-ти гол. Андреас Перейра центрира в наказателното поле на домакините и Фил Джоунс с глава също постави името си сред голмайсторите в срещата – 0:4! До края на първата част обаче имаше време за още едно попадение. Левият бек Люк Шоу изведе по чудесен начин Антони Марсиал и френският нападател забоде топката за 5-ти път в мрежата на Скот Дейвис – 0:5! През втората част Солскяер реши да направи някои промени, като Фред и Тахит Чонг се появиха на местата на Неманя Матич и Антони Марсиал. В 54-тата минута именно влезлият като резерва Чонг бе фаулиран в наказателното поле и Лий Мейсън отсъди дузпа в полза на Манчестър Юнайтед. Мейсън Грийнууд застана зад топката и не сгреши – 0:6! До края на срещата темпото спадна и повече голове не паднаха.

Така Манчестър Юнайтед продължава без проблеми към 5-тия кръг във ФА Къп. „Червените дяволи“ ще научат името на своя противник в утрешния ден, когато ще бъде теглен жребия за следващата фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички