Манчестър Юнайтед на полуфинал, но отново вратар ги спаси


Манчестър Юнайтед на полуфинал, но отново вратар ги спаси
Снимка: Guliver/GettyImages

1782 0

Манчестър Юнайтед достигна до полуфиналите на турнира ФА къп, след като "червените дяволи" достигнаха до трудно 2:0 над Брайтън в късния съботен мач от програмата в надпреварата.

На тежкия терен на "Олд Трафорд", което се дължеше на сериозната снежна буря в Манчестър, домакините трудно атакуваха и стигаха до положения, но все пак в края на първото полувреме се добраха до откриващ гол. Мата пое топката по лявото крило и без да гледа центрира към далечната греда, където Ромелу Лукаку засече с глава и даде ценния аванс на своя тим.

През второто полувреме новакът във Висшата лига стоеше далеч по-добре на терена, а това наложи на Серхио Ромеро да показва фантастичен рефлекс, отразявайки три фантастични удара на Сони Марч, Паскал Грос и Локадия. Все пак до гол не се стигна, а Неманя Матич успя да вкара втори гол, с който направи последните минути на двубоя далеч по-леки за домакините.

В 84' при центриране от пряк свободен удар сърбинът се освободи от защитник и с глава засече, оформяйки крайното 2:0 в полза на Манчестър Юнайтед. Така 20-кратният английски първенец се присъедини към Тотнъм, който по-рано днес отстрани Суонси след лесно 3:0 в Уелс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички