Манчестър Юнайтед и Арсенал поделиха точките в типично британско дерби


Манчестър Юнайтед и Арсенал поделиха точките в типично британско дерби
Снимка: Getty Images/Guliver

5521 0

Отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал не излъчиха победител в дербито на седмия кръг от английската Висша лига. Двата тима завършиха 1:1 на стадион "Олд Трафорд" в среща, която бе истинска реклама на английския футбол.

От първата до последната минута на срещата се изля проливен дъжд, който логично накъса играта. Често виждахме и остри шпагат, подръпвания и различни видове искри между двата тима, но Кевин Френд успя отлично да проведе срещата, която бе наслада за окото на неутралния зрител.

Въпреки че показаха доста здрава физическа битка на терена, двата тима имаха и своите шансове за попадения. В първите 20' не станахме свидетели на нито един точен удар, но в заключителните минути на първата част двата тима показаха страхотен футбол. Първо Давид де Хеа направи двойно спасяване от световна класа, преди "червените дяволи" да организират контра атака, която завърши с топовен шут на Скот МакТоминей от границата на наказателното поле - 1:0.

През втората част първата реална опасност бе в 60'. Пиер-Емерик Обамеянг се разписа след извеждащ пас, но попадението бе отменено заради доста дискусионна засада. В този момент се включи и системата ВАР, която показа, че няма нарушение на правилата и Кевин Френд посочи правилно центъра - 1:1.

До края на срещата Манчестър Юнайтед контролираше случващото се на терена, като играчите на Унай Емери опитваха да притесняват съперника на контра атаки. В крайна сметка до ново попадение не се стигна и така двата тима поделиха точките.

След изиграването на всички срещи от седмия кръг на Премиършип домакините се намират на 10-а позиция с 9 точки. Тимът от "Емирейтс" пък е 4-и с 12 пункта.

Срещата в Манчестър започна под проливен дъжд и липса на интересни положения. Манчестър Юнайтед бе тимът, който владееше повече топката в началните 10'. За този период от време обаче феновете на "Олд Трафорд" не видяха нито един точен удар към една от двете врати.

И през вторите 10' играчите на Оле Гунар Солскяер бяха по-дейните на терена. Арсенал опита лек натиск и в 19' стигна до три центрирания в наказателното поле пред Давид де Хеа, но при нито един от тях не последва удар към вратата на испанския страж.

В 29' се стигна до най-интересната ситуация в срещата до момента. Андреас Перейра премина като на парад през почти цялата половина на "топчиите", като пред наказателното поле се освободи и от Давид Луис, за да стреля в близкия ъгъл. Бернд Лено за първи път днес бе тестван, но показа хладнокръвие и изчака до края удара, за да се хвърли в правилната страна и да улови. 

В 35' и Арсенал стигна до опасна ситуация, при която Де Хеа трябваше да спасява. Давид Луис изведе чудесно в ляво Пиер-Емерик Обамеянг, който стигна до дългия пас и центрира към далечната греда, където сам бе Никола Пепе. Френският футболист овладя топката и стреля, но вратарят плонжира и с лекота улови.

Най-интересните моменти в първата част бяха запазени за края. При контра атака Андреас Перейра се подхлъзна и дълъг пас достигна до Букая Сака, който успя да насочи топката към далечния ъгъл. Де Хеа спаси, но изби кълбото към Матео Гендузи. Халфът на гостите също стреля, но отново стражът на "червените дяволи" успя да избие.

Последва бърза атака на Манчестър Юнайтед, която се разви по десния фланг. Даниел Джеймс пусна към далечната греда, където Маркъс Рашфорд не успя да засече топката, но я настигна и върна към Скот МакТоминей. Последният си нагласи топката и с топовен удар я прати в горния ляв ъгъл без да даде никакъв шанс на Бернд Лено дори за реакция.

Първата отлична възможност през втората част бе за Арсенал. Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен пред наказателното поле на Манчестър Юнайтед и отбеляза гол, който бе отменен заради засада. Последва обаче преглеждане от системата ВАР, след която Кевин Френд поправи грешката си и посочи центъра.

Секунди по-късно Сака можеше да направи пълен обрат за по-малко от 2'. Със сигурност се усети включването в игра на Дани Себайос минути по-рано, като при поредната си добре дирижирана атака Арсенал стигна до центриране в наказателното поле на гостите, като там Сака засече центриране по земя от Коласинац, но топката премина над целта след рикошет. 

В 64' като по чудо домакините не излезнаха още веднъж напред в резултата. При бърза атака през центъра топката стигна до Пол Погба, който с фалцов удар отправи топката директно към вратата на Бернд Лено. Германецът плонжира - той нямаше шанс да стигне до топката, но имаше късмета да премине от външната страна на гредата.

При центриране от корнер в 70' МакТоминей можеше отново да се озове в прегръдките на своите, след като бе оставен непокрит от защитата на гостите. Младият халф успя да стреля с глава, но не и да насочи топката в рамките на вратата.

15' преди края на мача изненадващо Хари Магуайър получи шанс да стреля от разстояние. Защитникът получи и след три докосвания отправи топовен удар към сглобката на вратата, но Лено направи най-значимото си спасяване в мача до момента, за да запази равенството.

В последните минути на мача и двата тима тръгнаха в търсене на победно попадение. Играчите на Солскяер бяха тези, които контролираха топката през повечето време, но лондончани на няколко пъти опитаха бързи атаки, с които да шокират съперника.

Най-добрата ситуация в заключителните минути бе за Юнайтед. В последната минута от редовните 90' те получиха шанс да изпълнят пряк свободен удар от границата на наказателното поле. Маркъс Рашфорд застана зад топката, като ударът бе във вратарския ъгъл, но Лено отново показа чудесен плонж, с който изби топката. 

СЪСТАВИТЕ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Тунзебе, Линдельоф, Магуайър, Йънг, МакТоминей, Погба, Андреас, Лингард, Джеймс, Рашфорд

Арсенал: Лено, Чеймбърс, Сократис, Давид Луис, Коласинац, Гендузи, Джака, Торейра, Пепе, Обамеянг, Сака

Преди мача

И в седмия кръг от Висшата лига ни очаква любопитно дерби. То ще противопостави отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал, като срещата на "Олд Трафорд" стартира точно в 22:00 часа.

През този сезон и двата тима се представят колебливо. Преди изиграването на днешната среща "червените дяволи" са чак на 11-а позиция. След 6 изиграни мача момчетата на Оле Гунар Солскяер имат актив от 8 точки след две победи, две равенства и две загуби.

В същото време "топчиите" са 8-и с 11 пункта. Играчите на Унай Емери също са доста колебливи, като направиха серия от три поредни мача без победа, а в миналия кръг трудно се добраха до успех над Астън Вила след обрат в края на срещата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички