Манчестър Сити почва преговори с още една от звездите си


Манчестър Сити почва преговори с още една от звездите си
Снимка: Guliver/GettyImages

982 0

Ръководството на Манчестър Сити ще разговаря с германския национал Лерой Сане относно нов контракт. 22-годишният футболист има все още две години и половина оставащи от настоящия му договор с "гражданите".

Атакуващият полузащитник се присъедини към състава на Пеп Гуардиола от Шалке 04 през 2016 година за сумата от 37 млн. паунда. От клуба вече са се срещнали с представители на крилото в опит да го убедят да остане на "Етихад" за още няколко сезона.

Сане имаше основна роля за титлата на Сити през изминалата кампания и спечели наградата за най-добър млад играч на миналия сезон във Висшата лига. Въпреки трудния старт на новата кампания, Сане е в дългосрочните планове на Гуардиола. Той бе оставен извън състава на "гражданите" за домакинството на Нюкасъл заради лоша дисциплина, а по-рано не бе повикан от селекционера на националния отбор на Германия Йоахим Льов за Световното първенство в Русия.

Шампионите на Англия ще се опитат да обвържат с клуба Сане в дългосрочен план, след като вече сториха това с Кевин Де Бройне, Габриел Жезус, Едерсон и Николас Отаменди през миналата година. Давид Силва и Фернандиньо пък подписаха краткосрочни сделки заради възрастта си, които ги оставят на "Етихад" за още един сезон, а през изминалия месец Серхио Агуеро удължи своя контракт с тима до юни 2021 година.

ГУАРДИОЛА ВЯРВА, ЧЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ ИГРАЕ В ИТАЛИЯ

Сити се надява да преподпишат нова сделка с Рахийм Стърлинг, както и Илкай Гюндоган и Фил Фоден. Тримата, заедно с Фабиан Делф, са с изтичащи договори в края на следващия сезон. Мениджърът на "небесносините" Пеп Гуардиола наскоро говори за нов договор и на капитана Венсан Компани. Белгийският централен защитник, който е в клуба от 2008 година насам, става свободен агент през следващото лято.

Наскоро мениджърът Хосеп Гуардиола говори за престоя си Барселона и всички успехи, които постигна там. Ето какво сподели специалистът

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички