Манчестър Сити очаква съперника си във финала на Купата на Лигата


Манчестър Сити очаква съперника си във финала на Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1111 0

Манчестър Сити победи Бристъл Сити с 3:2 в реванша от полуфиналите на Купата на Лигата и си осигури място в заключителната среща на турнира. "Гражданите" спечелиха и първата среща у дома с 2:1 и продължават напред с общо 5:3.

През първото полувреме футболистите на Сити доминираха на терена и създадоха положения, но реализираха само един гол чрез Лерой Сане в 43-ата минута. Малко след почивката гостите увеличиха преднината си с попадение на Серхио Агуеро. В 64-ата минута Марлон Пак с глава намали преднината на съперника, а в допълнителното време Ейдън Флинт изравни резултата и върна надеждите на 26 000 по трибуните на "Аштън Гейт".

Кевин Де Бройне обаче сложи точка на спора след подаване на Сане в последната минута от продължението. Сити ще играе на финала с победителя от противопоставянето между Арсенал и Челси. Първата среща на "Стамфорд Бридж" завърши без отбелязан гол, а реваншът ще се играе тази вечер на "Емиратс". Манчестър Сити е печелил Купата на Лигата четири пъти, за последно през сезон 2015/2016. Челси има пет победи, Арсенал - две.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички