Манчестър Сити не позволи на Ливърпул да стане недостижим


Манчестър Сити не позволи на Ливърпул да стане недостижим
Снимка: Getty Images/Guliver

2886 0

Манчестър Сити не позволи на Ливърпул да стане недосегаем в класирането във Висшата лига и победи Евертън като гост в днешния мач от седмия кръг на първенството. "Гражданите" се наложиха с 3:1 и са втори в класирането, на 5 точки от лидера Ливърпул. Евертън е на 15-а позиция със само 7 точки в актива.

Гостите от Манчестър откриха резултата в 24' чрез Габриел Жезуш, който скочи и засече центриране и с прострелен удар направи вратаря на "карамелите" безпомощен. Евертън успя да изравни 9 минути по-късно чрез Шеймъс Коулман, който прехръли технично Едерсон. Коулман се възползва от лошо изчистване на Фернандиньо.

Сити отново поведе в 71' след идеално изпълнение на Рияд Марез от пряк свободен удар. Алжирецът прехвърли стената и прати топката в долния ляв ъгъл. Край на спора край Мърсисайд сложи звездата на "гражданите" Рахийм Стърлинг. В 84' той стреля от движение от наказателното поле, топката се отклони в гредата и мина голлинията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички