Манчестър Сити изпревари градския си съперник в класацията за Най-скъп отбор в Англия


Манчестър Сити изпревари градския си съперник в класацията за Най-скъп отбор в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1083 0

Как само се промениха времената. Ако между 2000 и 2010 година някой бе казал, че в рамките само на няколко години Манчестър Сити ще свали градския си съпеник Манчестър Юнайтед от върха в почти всички възможни класации, въпросният човек с това мнение най-вероятно щеше да бъде определен за луд.

Е, след като в последните години Манчестър много по-често бива оцветяван в небесносиньо и изключително рядко в червено, днес стана ясно, че в още една класация "гражданите" са пред "червените дяволи". Става въпрос за таблицата, която показва най-скъпите отбори във Висшата лига.

Клубът от "Етихад" е оценен на невероятните 2 милиарда и 364 милиона паунда, като покачват цената на отбора с 385 милиона в сравнение с миналия сезон. От своя страна 20-кратните шампиони бележат неприятен спад с 376 милиона паунда и остават втори, оценени на 2 милиарда и 87 милиона.

БЕРБО ПРЕДУПРЕДИ ЕРИКЕСЕН ЗА РЕАЛ: ВИЖ КАКВО СТАНА С БЕЙЛ

Топ 6 се допълва от останалите водещи отбори на Острова - Тотнъм (1,837 милиарда), Ливърпул (1,615 милиарда), Челси (1,615 милиарда) и Арсенал (1,368 милиарда). Любопитното е, че седмата позиция е за Бърнли, който изостава с почти един милиард от шестия Арсенал - 398 милиона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички