Магията на английския футбол: Как един българин изхвърли елитен тим за Купата


Магията на английския футбол: Как един българин изхвърли елитен тим за Купата

5338 0

Неведнъж е ставало въпрос, че чарът и романтиката в турнирите за Купата на Англия и Купата на Лигата се крият в това, че клубове от по-долни дивизии са в състояние да отстранят далеч по-именити съперници и да изживеят своя звезден миг. Подобни сбъднати мечти не са изобщо рядкост на Острова и всяка година има поне един отбор, който поднася сензацията, като изхвърля от един от двата турнира сериозен съперник с история и традиции. Изключителна рядкост обаче е българин да бъде в центъра на събитията.

За щастие, това се случи миналата седмица, когато третодивизионният Бъртън Албиън изхвърли от турнира за Купата на Лигата елитния Бърнли след победа с 2:1 у дома. Димитър Евтимов, който от дълги години се подвизава на Албиона, записа пълни 90 минути и бе с основен принос за сензационния резултат, дал възможност на новия му клуб да продължи към 1/8-финалите в турнира. Припомняме, че в средата на септември родният страж подписа договор за един месец с тима с надеждата, че именно подобни силни изяви ще му дадат възможност да се задържи за постоянно на “Пирели Стейдиъм”.

“Ние бяхме аутсайдерите в този мач, което, от една страна, бе по-добре, защото нямахме какво да губим, а от друга, напрежението бе далеч по-малко. Излязохме с нагласата, че можем да победим Бърнли. Преди този мач играхме много добре срещу друг клуб с традиции на Острова - Съндърланд (2:1), и самочувствието на всички ни беше доста високо. В този мач всеки един от нас даде най-доброто от себе си. От начина, по който се представихме, човек може да помисли, че ние сме отборът от Висшата лига”, разказа пред Sportal.bg Евтимов.

Роденият в Шумен вратар коментира и жребия за 1/8-финалите, който, по ирония на съдбата, отреди на “Пирели Стейдиъм” да гостува двукратният носител на КЕШ Нотингам Форест. Евтимов е тясно свързан с тима от “Сити Граунд”, след като цели седем години бе негова собственост. За съжаление, Димитър така и не получи шанс да се докаже под рамката на вратата и записа само три официални мача за славния английски клуб. През по-голяма част от седемте години 25-годишният страж бе пращан под наем в клубове от Лига 1 и Лига 2 на Англия.

“Имах някакво предчувствие, че ще се паднем с Форест. Честно казано, дори исках и се надявах да играем срещу тях, защото доста години изкарах в този отбор и ми се иска да усетя чувството да изляза срещу него. Това, че Форест се подвизава в по-горна от нас дивизия - Чемпиъншип, не значи нищо. В този турнир всеки може да победи всеки и успехът над Бърнли го доказва”, допълни още бившият младежки национал на България, който призна, че ако продължи договора си с Бъртън и се появи в игра срещу Нотингам, мачът за него ще бъде много специален.

Материал на Sportal.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички