МВнР потвърди за убийството на български фен в Англия, внесоха подробности около трагедията


МВнР потвърди за убийството на български фен в Англия, внесоха подробности около трагедията
Снимка: Getty Images/Guliver

1758 0

Министерството на външните работи (МВнР) потвърди информациите, че български привърженик на Ливърпул е бил убит в Англия във вечерта на финала на Шампионска лига. По-рано през деня Sportlive информира за трагедията, а сега това бе потвърдено и от МВнР, които се позовават на посолството ни в Лондон.

Българският гражданин е живеел в Саутпорт, Великобритания, като е починал на 4 юни. Той е бил в критично състояние в следствие на нападение в събота, 1 юни, когато се игра и големият финал на европейския турнир, макар и в столицата на Испания - Мадрид.

С него са били и двамата му синове, които също са били нападнати, а единият от тях е лекуван в болницата Ейнтрий. Арестувани са двама заподозрени, като единият е бил освободен под гаранция, а другият остава в ареста.

Около 22.40 часа патрулиращи полицаи са забелязали нарушение на реда на улица „Лорд Стрийт“ и открили мъж да лежи на земята в безсъзнание. Той и двамата му синове са били нападнати от група мъже близо до хотел „Скарисбрик“. Предполага се, че 51-годишната жертва е била съборена на земята и нападната.

Полицията е арестувала Джеймс Питър Гелинг на 31 години, също живеещ в Саутпорт, като Гелинг се е явил пред Магистратския съд на 4 юни и остава в ареста. Друг заподозрян е бил освободен под гаранция.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички