Лукаку: Учих се и взимах пример от само един нападател в Юнайтед

Ромелу Лукаку вярва, че конкуренцията на Златан Ибрахимович в Манчестър Юнайтед му е помогнала да израсне и да се превърне в по-добър играч. Двамата не прекараха много дълъг период заедно в клуба, тъй като, когато белгиецът пристигна през лятото на 2017 г., Златан все още лекуваше тежка травма.

Шведът напусна тима през март 2018 г., за да се присъедини към американския ЛА Галакси, но въпреки това Лукаку настоява, че много му е помогнал да се подобри: "Научих много от Златан - от неговите истории за престоите му в Интер, Милан, Барселона и Аякс до работата ни заедно на терена."

"Той има невероятен състезателен характер. Спомням си как на една тренировка той влезе много твърдо за една спорна топка. Винаги искаше да печели и беше страхотен пример за мен", добави още Лукаку пред официалния сайт на "червените дяволи".

Манчестър и "новият Фъргюсън" - следва продължение

Едва ли някой би оспорил коя треньорска фигура е най-влиятелната в историята на Висшата лига. Сър Алекс Фюргюсън остави зад себе си диря, която щ...

Междувременно бившият нападател на Манчестър Юнайтед - Уейн Рууни, разкри какъв е най-големият му кошмар, свързан с футбола в Англия (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!