Ливърпул свърши работата си срещу Уулвърхямптън, но чакането на титлата във Висшата лига продължава


Ливърпул свърши работата си срещу Уулвърхямптън, но чакането на титлата във Висшата лига продължава
Снимка: Getty Images/Guliver

3614 0

Отборът на Ливърпул свърши своята работа в днешния си мач с Уулвърхямптън от последния 38-и кръг в английската Висша лига. Момчетата на Юрген Клоп записаха успех на своя "Анфийлд" с 2:0, като това бе 39-и мач без поражение за мърсисайдци у дома.

Колкото и суперлативи да се изкажат сега за "червените", те трябваше да изчакат грешка на лидера в класирането Манчестър Сити. Това обаче не се случи и 18-кратните шампиони на Англия остават втори с актив от 97 точки, една по-малко от шампионите на Хосеп Гуардиола. 

В днешната среща домакините започнаха очаквано по-надъхано срещата и в 18' Садио Мане откри резултата. Последва отговор и на "вълците", които в края на полувремето дори нацелиха напречния стълб на Алисон Бекер. След почивката гостите бяха по-дейните на терена, но минути преди края Мане сложи точка на спора с 22-я си гол за сезона и втори в срещата, за да оформи крайното 2:0.

В първите минути от двубоя Ливърпул бе тимът, който владееше повече топката и в 4' Дивок Ориги получи добра топка в наказателното поле. Белгиецът опита изстрел, който обаче бе прекалено слаб, за да затрудни Патрисио.

Натискът на домакините даде резултат и в 18' "червените" поведоха в резултата. Трент Александър-Арнолд центрира по земя в наказателното поле и там Садио Мане засече кълбото - 1:0.

След 25' игра момчетата на Юрген Клоп получиха нов шанс да обстрелват вратата на Патрисио. Андрю Робъртсън бе оставен сам и бранителят отправи тежък удар, който стражът на "вълците" изби.

2' преди почивката Уулърхямптън стигна до чисто положение, при което резултатът можеше да бъде изравнен. След атака по левия фланг, топката се прехвърли по десния за изключително кратко време, а от границата на наказателното поле Дохърти нанесе тежък удар по диагонала, който разтресе напречната греда на вратата на Алисон, след което излезе в аут.

В началото на второто полувреме Мохамед Салах бе фаулиран в дясно от вратата на Патрисио. Александър-Арнолд застана зад топката и опита да изненада стража на съперника, но топката срещна външната страна на мрежата.

В 62' домакините организираха контра атака, след като в последните минути преди това Уулвс бяха по-дейни на "Анфийлд". Ориги обаче пусна чудесен извеждащ пас за Садио Мане в ляво, а секунди по-късно сенегалецът върна по земя към белгиеца, който опита удар от въздуха от точката за дузпата, но топката премина над целта.

В 69' и гостите получиха своя пореден шанс за гол. Диого Жота бе изведен с чудесно диагонално подаване в наказателното поле и отправи тежък изстрел. Той обаче бе блокиран от предвидливо излезналия Алисон.

След като на "Анфийлд" вече разбраха, че Манчестър Сити няма да допусне изненада при гостуването на Брайтън, настроението на терена се изгуби. Въпреки това 8' преди края Александър-Арнолд центрира към наказателното поле, където Мане бе в положение на засада, но тя не бе маркирана. Сенегалецът с глава матира Патрисио за 2:0. Секунди по-късно пък Върджил ван Дайк нацели напречната греда след изпълнение на корнер.

Преди мача

Отборът на Ливърпул посреща днес коравият тим на Уулвърхямптън на митичния си "Анфийлд". Мърсисайдци излизат в последния си мач за сезона, който може да сложи край на 29-годишната суша от към титли за "червените". В ерата на Висшата лига те никога не са триумфирали със златните медали, а тази година има реален шанс това да се случи.

За да стигне Ливърпул до титлата обаче трябва не само да спечели своята среща, но да се надява и на грешка от шампиона Манчестър Сити. Момчетата на Хосеп Гуардиола имат една точка аванс в класирането в момента, като в последния си мач те гостуват на Брайтън. 

СЪСТАВИТЕ:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Хендерсън, Салах, Мане, Ориги

Уулвс: Патрисио, Ото, Боли, Коуди, Бенет, Дохърти, Невес, Дендонкер, Моутиньо, Раул, Диого

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички