Ливърпул с рекорд, до който нито един друг отбор от топ първенствата не е достигал


Ливърпул с рекорд, до който нито един друг отбор от топ първенствата не е достигал
Снимка: Getty Images/Guliver

2853 0

Ливърпул постигна трудна, но важна победа срещу Тотнъм в събота с 0:1. Освен ценните три точки в битката за титлата във Висшата лига, мърсисайдци отчетоха и куп постижения.

"Червените" регистрираха най-добрия старт в историята си, а и подобриха постижението на Манчестър Сити от сезон 2017/18, когато "гражданите" спечелиха 59 точки от първите 21 мача. Освен това това е най-силният старт на отбор от всички топ 5 първенства в Европа, минавайки още рекорди на Байерн (Мюнхен), Ювентус, Челси и Барселона.

Освен това, Ливърпул записа и 38-ми пореден двубой без поражение във Висшата лига, за да дръпне с 16 точки на върха. Отборът на Юрген Клоп събра актив от 61 точки и вече имат цели 16 пред втория Лестър, докато Манчестър Сити има 44 точки и по-късно днес има двубой. „Фантастично постижение! Ако беше лесно – и други отбори щяха да са го правили", заяви Клоп за рекорда. А какво още допълни за двубоя срещу "шпорите" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички