Ливърпул пак се озори с 4-одивизионния съперник за ФА къп (ВИДЕО)


Ливърпул пак се озори с 4-одивизионния съперник за ФА къп (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1140 0

След като голобрадите юноши на Ливърпул стигнаха само до 0:0 с четвъртодивизионния Плимут на "Анфийлд" преди няколко дни, сега Юрген Клоп заложи на по-опитни бойци и мърсисайдци се класираха за 1/16-финалите на турнира за ФА къп.

Успехът в преиграването дойде след всичко друго, но не и демонстрация на ефективен и особено атрактивен футбол - Ливърпул имаше 10 удара в мача, но само три от тях намериха целта, а в крайна сметка срещата бе спечелена едва с 1:0.


Lucas Leiva Goal HD- Plymouth Argyle 0-1... by nammakudla

Играещият като централен защитник Лукас Лейва реализира единственото попадение още в 18-ата минута след подаване на сънародника си Филипе Коутиньо. Те двамата, заедно с Даниел Стъридж, Алберто Морено, Дивок Ориги и Лорис Кариус бяха не-тийнейджърите в стартовия състав за мача.

За Лейва това бе първи гол с екипа на Ливърпул от септември 2010 година, когато се разписа срещу Стяуа (Букурещ) в Лига Европа - преди цели 2316 дни. Ливърпул пък спази традицията да не губи в последно време срещу отбори от четвърта или по-долна дивизия за ФА къп - 16 победи и 4 равни от 20 мача.


Divock Origi Missed Penalty HD - Plymouth... by Live1Goals

Иначе в 87-ата минута Ориги можеше да сложи окончателен край на спора, но изпълни по най-лошия начин отсъдената дузпа, като на удара му можеше да "завиди" и Симоне Дзадза.

Така все пак Клоп се постара да избегне ново унижение срещу крайно непретенциозния съперник, а преиграването се погрижи тимът да няма особено голяма почивка преди поредния кръг от Висшата лига през уикенда.

Все пак, Ливърпул продължава битката на три фронта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички