Липсата на талант е проблемът на Юнайтед


Липсата на талант е проблемът на Юнайтед

1896 0

"Направете това, което се разбрахме и ще победим". Това са били финалните думи на Луис ван Гаал, преди играчите му да излязат на терена в мача със Суонзи. Звучи като пророческо твърдение, което предвестява старта на една нова ера, с нова тактическа система и много вяра. Първите 90 минути на Луис ван Гаал обаче показаха, че само неговата личност няма да е достатъчна, за да бъде спряно пропадането в Юнайтед. Представянето бе твърде подобно на това през миналия сезон и дори човекът, който бе най-впечатляващият треньор на световното първенство, бе безсилен да се справи.

Това бе първата домакинска загуба на старта в първенството за Юнайтед от 1972 г. Ван Гаал счупи единствения антирекорд, който Мойс не успя. А очакванията бяха точно обратни - Юнайтед да започне да пише отново история, но по правилния начин.

Двете най-силни оръжия на Ван Гаал на световното първенство - системата 3-5-2, както и прекрасните смени, този път не сработиха. Новата постройка изтрая 45 минути, преди специалистът да се наложи да прави промени. Загубата на Юнайтед бе причинена от няколко фактора - липса на всякаква креативност в атака и крайна уязвимост при контрите на съперника. А когато тези два фактора са налице, винаги следват проблеми.

"Неприятно е, когато цяла подготовка печелиш и после загубиш първия официален мач. Ние обаче натрупахме увереност, която не бива да губим заради едно поражение", каза Ван Гаал след мача. Най-голямото разочарование за мениджъра обаче е фактът, че футболистите не успяха да изпълнят неговите указания, а не толкова, че са загубили. Хуан Мата, поставен на любимата си позиция в центъра на терена, бе крайно неефективен. Чичарито получи шанс в първия мач да играе, но просто се провали, за да бъде заменен от не по-креативния в момента Нани. Андер Ерера показа малко от блясъка и борбения си характер, с който убеди Юнайтед да даде 26 млн. паунда за него, но силите му не стигнаха и се наложи да влиза Маруан Фелайни.

Изобщо дебютът на Ван Гаал не бе такъв, какъвто феновете очакваха, но поне показа истината. Юнайтед се нуждае от нови играчи и много талант, който просто липсваше в събота. Едва сега холандецът навярно е осъзнал с колко тежка всъщност задача се заема. Той дори оправда играчите с огромното напрежение след предсезонните победи. Но това вече ще бъде неговото основно задължение - да намери не просто добри играчи, а такива, които могат да носят на напрежение.

"Изглеждам ли ви нервен?", пита Ван Гаал журналистите преди мача. Е, тогава никой нямаше смелост да му отговори с "Да", сега вече ситуацията е променена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички